23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2022/S 248-715533
Offentliggjort
23.12.2022
Udbudstype
Tildeling af kontrakt uden forudgående offentliggørelse

Udbyder

VisitDenmark

Vindere

(23.12.2022)
NTT DATA Business Solutions A/S
Erhvervsbyvej 11
8700 Horsens

Samarbejde, udvikling og drift af turismedataplatform


VisitDenmark

Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed

Tjenesteydelser

Retsgrundlag:
Direktiv 2014/23/EU

Del I: Ordregivende myndighed/enhed

I.1) Navn og adresser
Officielt navn: VisitDenmark
CVR-nummer: 33055331
Postadresse: Islands brygge 43
By: Københavns S
NUTS-kode: DK01 Hovedstaden
Postnummer: 2300
Land: Danmark
Kontaktperson: Annelouise Dalgaard Pedersen
E-mail: ADP@horten.dk
Telefon: +45 52344128
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.visitdenmark.dk/
I.4) Type ordregivende myndighed
Offentligretligt organ
I.5) Hovedaktivitet
Fritid, kultur og religion

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Samarbejde, udvikling og drift af turismedataplatform

II.1.2) Hoved-CPV-kode
72000000 It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

VisitDenmark ("VDK") er Danmarks nationale turismeorganisation og arbejder for at markedsføre Danmark som turistmål i ind- og udland med henblik på at sikre, at flere ferie- og erhvervsturister vælger Danmark og danske destinationer som rejsemål for derigennem at bidrage til at skabe økonomisk vækst inden for det danske turismeerhverv. Dansk Kyst- og Naturturisme ("DKNT") er en erhvervsdrivende fond, der i samarbejde med bl.a. Danmarks destinationsselskaber og VDK arbejder for bæredygtig vækst og udvikling af kyst- og naturturisme i Danmark. NTT DATA Business Solutions A/S ("NTT") udgør den danske del af den global it-leverandør NTT DATA Business Solutions, som udvikler, implementerer og drifter it-løsninger inden for en lang række sektorer.

VDK, DKNT og NTT har i samarbejde med flere andre aktører etableret et digitalt understøttet dataøkosystem for turisme i Danmark og ønsker nu at videreudvikle dette system med en platform.

II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.1.7) Udbuddets samlede værdi (eksklusive moms)
Værdi eksklusive moms: 30 000 000.00 DKK
II.2) Beskrivelse
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
72212460 Udvikling af programmel til analyse-, forsknings-, beregnings- eller prognoseformål
72212480 Udvikling af programmel til salgs-, markedsførings- og business intelligence-formål
72212500 Udvikling af kommunikations- og multimedieprogrammel
72315200 Drift af datanetværk
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK Danmark
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

VisitDenmark ("VDK") er Danmarks nationale turismeorganisation og arbejder for at markedsføre Danmark som turistmål i ind- og udland med henblik på at sikre, at flere ferie- og erhvervsturister vælger Danmark og danske destinationer som rejsemål for derigennem at bidrage til at skabe økonomisk vækst inden for det danske turismeerhverv. Dansk Kyst- og Naturturisme ("DKNT") er en erhvervsdrivende fond, der i samarbejde med bl.a. Danmarks destinationsselskaber og VDK arbejder for bæredygtig vækst og udvikling af kyst- og naturturisme i Danmark. NTT DATA Business Solutions A/S ("NTT") udgør den danske del af den global it-leverandør NTT DATA Business Solutions, som udvikler, implementerer og drifter it-løsninger inden for en lang række sektorer.

VDK, DKNT og NTT har i samarbejde med flere andre aktører etableret et digitalt understøttet dataøkosystem for turisme i Danmark. VDK og DKNT (herefter i fællesskab "Ordregiver") har nu til hensigt at indgå aftale(r) med NTT omfattende udvikling og udbredelse af en omkostningsneutral, åben it-platform for data til forretningsudvikling, bæredygtighedsudvikling og markedsudvikling, der skal styrke og være til gavn for Danmarks turismeerhverv og dansk turisme – herunder indenfor kyst- og naturturisme ("Platformen").

Aftalekomplekset omfatter navnlig udvikling, implementering og drift af en platform for indsamling og behandling af data fra en række offentlige og private datakilder med henblik på forædling og udstilling af disse data til offentlige myndigheder og private interessenter på kommerciel og ikke-kommerciel basis. Meget forenklet udtrykt består aftalekomplekset af tre faser; I Fase 1 skal NTT foretage den indledende udvikling, idet NTT afholder alle omkostninger forbundet dermed. I Fase 2 overgår Platformen til drift. NTT's vederlag i Fase 2 er afhængig af, at der kommer indtægt fra brug af Platformen, idet NTT's betaling udelukkende består i en (evt. delvis) 'videreførsel' af indtægter genereret gennem brug af Platformen. Ordregiver yder således intet vederlag til NTT. Fase 3 består af en forventet videreudvikling af Platformen. NTT's betaling er også i Fase 3 afhængig af, at der kommer indtægt fra brug af Platformen, idet NTT's betaling udelukkende består i en (evt. delvis) 'videreførsel' af indtægter genereret gennem brug af Platformen. Ordregiver yder således intet vederlag til NTT. Der kan i praksis være delvist overlap mellem faserne. Den samlede varighed af aftalekomplekset er 5 år (60 måneder).

Med denne bekendtgørelse offentliggør Ordregiver sin hensigt om at indgå aftale(r) med NTT uden udbud. Det er Ordregivers vurdering, at aftalekomplekset i udbudsretlige henseende skal kategoriseres som en koncessionskontrakt, idet NTT bærer den fulde driftsrisiko. Samtidig er det Ordregivers vurdering, at værdien af aftalerne ikke overstiger 40.100.744 kr. ekskl. moms. Aftalekomplekset er derfor ikke udbudspligtigt i medfør af koncessionsdirektivet.

II.2.5) Tildelingskriterier
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Følgende juridiske enhed er - foruden VDK og NTT - part i dele af aftalekomplekset:

Dansk Kyst- og Naturturisme

CVR nr. 36471271

Skeelslundsvej 99

9440 Aabybro

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Tildeling af kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende i tilfældene anført nedenfor
  • Udbuddet er ikke omfattet af direktivet
Forklaring:

Med denne bekendtgørelse offentliggør Ordregiver sin hensigt om at indgå aftale(r) med NTT uden udbud. Det er Ordregivers vurdering, at aftalekomplekset i udbudsretlige henseende skal kategoriseres som en koncessionskontrakt, idet NTT skal foretage en betydelig egen investering i platformens udvikling uden nogen sikkerhed for, at denne investering tjenes ind igen. Aftalekomplekset indebærer derved, at der overføres en reel driftsrisiko til NTT, hvilket er det afgørende kendetegn ved en koncessionskontrakt (modsat en 'almindelig' offentlig kontrakt).

Samtidig er det Ordregivers vurdering, at værdien af aftalekomplekset ikke overstiger 40.100.744 kr. ekskl. moms. Aftalekomplekset er derfor ikke udbudspligtigt i medfør af koncessionsdirektivet. Endvidere er det Ordregivers vurdering, at aftalekomplekset ikke vil kunne interessere økonomiske aktører i andre medlemsstater.

Ordregiver agter derfor at indgå aftale(r) med NTT uden forudgående udbud. Ordregiver offentliggør for god ordens skyld denne profylaksebekendtgørelse og aftale(r) indgås tidligst efter udløbet af 10 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor denne bekendtgørelse er blevet offentliggjort. Ordregiver har valgt denne fremgangsmåde dels for at beskytte kontraktindgåelsen mod senere indsigelser, dels for at underbygge Ordregivers vurdering af, at aftalekomplekset ikke interesserer økonomiske aktører i andre medlemsstater.

IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger

Del V: Kontrakt-/koncessionstildeling

V.2) Kontrakt-/koncessionstildeling
V.2.1) Dato for beslutningen om kontrakttildeling:
20/12/2022
V.2.2) Oplysninger om tilbud
Kontrakten er blevet tildelt en sammenslutning af økonomiske aktører: nej
V.2.3) Kontrahentens/Koncessionshavers navn og adresse
Officielt navn: NTT DATA Business Solutions A/S
CVR-nummer: 26901448
Postadresse: Erhvervsbyvej 11
By: Horsens
NUTS-kode: DK04 Midtjylland
Postnummer: 8700
Land: Danmark
Kontrahenten/koncessionshaveren bliver en SMV: nej
V.2.4) Oplysninger om kontraktens/delkontraktens/koncessionens værdi (eksklusive moms)
Kontraktens/delaftalens/koncessionens samlede værdi: 30 000 000.00 DKK
V.2.5) Oplysninger om underentreprise

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.3) Yderligere oplysninger:
VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Officielt navn: Klagenævnet for Udbud
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse: www.klfudk
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

De præcise frister for klage findes i lov om Klagenævnet for Udbud, jf. lovbekendtgørelse nr. 593 af 2.6.2016 med senere ændringer.

Af § 7, stk. 3 i denne lov følger: "Har en ordregiver fulgt proceduren i § 4, skal en klage over, at ordregiveren i strid med udbudsdirektivet eller forsyningsvirksomhedsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for ordregiverens beslutning om at tildele kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende."

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Officielt navn: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse: www.kfst.dk
VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
20/12/2022

Send til en kollega

0.049