Fakta om udbudet
Udbyder
Fødevarestyrelsen
Vindere
Kontrakt om levering og vedligehold af af bilflådestyringsværktøj
(07.06.2016)
ABAX Denmark A/S
Per Henrik Lings Allé 4, stuen
2100 København
Fødevarestyrelsens bilflådestyring
Fødevarestyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Varer
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
62534516
Stationsparken 31-33
Glostrup
2600
DANMARK
Kontaktperson: Karsten Bo Nielsen
Telefon: +45 72276736
E-mail: indkoeb@fvst.dk
Fax: +45 72276501
NUTS-kode: DK0
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://fvst.dk
Del II: Genstand
Fødevarestyrelsens bilflådestyring.
Fødevarestyrelsen ønsker at indkøbe systemunderstøttelse, til styring af Fødevarestyrelsens bilflåde. Systemet skal indeholde følgende elementer:
1. Bookingsystem — bestilling af tjenestebiler og planlægning af kørsel.
2. Digitale kørebøger — overblik over hvor og hvordan tjenestebiler kører.
3. Digitale kørerbøger (APP) som grundlag for kørselsrefusion og statistik (kørsel i private biler).
4. Statistik og ledelsesinformation.
5. Drift — til bedre administration af tid for syn, service, dækskifte m.v.
Fødevarestyrelsen, Stationsparken 31-33, 2600 Glostrup, Danmark.
Fødevarestyrelsens tjenestebiler skal udnyttes mere intensivt gennem bedre planlægning. I dag har Styrelsen 174 tjenestebiler, der særligt benyttes af tilsynsenheder over hele landet til gennemførelse af tilsyn. Bilerne er fordelt på mange forskellige adresser i Danmark.
Finansieringen af bilerne ligger centralt i Styrelsen, medens brugsretten ligger i de enkelte enheder, der skal sikre, at de kan gennemføre de planlagte tilsyn. Til gennemførelsen af tilsyn benyttes tillige i vidt omfang kørsel i private biler.
Tjenestebilerne benyttes ikke intensivt nok. Gennemsnittet af kørte km pr. bil ligger på et rimeligt niveau, men der er store udsving i antallet af kørte km per bil, og en stor gruppe af biler kører ikke nok. Det gennemsnitlige antal af årlige køredage per bil ligger på et for lavt niveau — igen med stor varians.
Formålet med løsningen er at sikre en mere intensiv udnyttelse af tjenestebilerne gennem bedre overblik og mere præcis planlægning af brugen.
En mere intensiv brug af tjenestebilerne vil også kunne betyde, at omfanget af kørsel i private biler reduceres (der flyttes kørsel fra private biler til tjenestebiler), hvor det er hensigtsmæssigt.
Den mere intensive brug af tjenestebiler opnås dels gennem ændring af arbejdsgange, herunder fælles retningslinjer på tværs af enheder, dels gennem anskaffelse af systemunderstøttelse, der giver mulighed for et bedre overblik og mere præcis planlægning (booking af biler).
Der kan læses mere herom i udbudsmaterialet — se: http://www.foedevarestyrelsen.dk/OmFoedevarestyrelsen/Udbud/Sider/Aktuelle-udbud.aspx
Kontrakten kan forlænges af Fødevarestyrelsen 2 gange 12 måneder med 3 måneders varsel forudfor kontraktperiodens ophør. Den maksimale økonomiske ramme ved hver forlængelse af kontraktperioden med 12 måneder op til 600 000 DKK.
Såfremt muligheden for forlængelse anvendes fuldt ud, vil kontraktens totale varighed være 72 måneder, til en anslået total værdi på 4 200 000 DK.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Tilbudsgiver skal udfylde det fælleseuropæiske dokument (ESPD), Del II-IV samt Del IV og vedlægge det i tilbuddet som et foreløbigt bevis for at tilbudsgiveren ikke er omfattet af udelukkelsesgrunde, jf. § 148, stk. 1, nr. 1-3 angående udelukkelse og de i udbudsbekendtgørelsens punkt III.1.2) og III.1.3) fastsatte minimumskrav til egenthed og udvælgelse.
Følgende felter i ESPD skal udfyldes:
Del II. Oplysninger om den økonomiske aktør:
A. Identifikation (Generelle oplysninger, Deltagelsesform)
B. Oplysninger om den økonomiske aktørs repræsentanter
C. Oplysninger om udnyttelse af andre enheders kapacitet
D. Oplysninger om underleverandør, hvis kapacitet den økonomiske aktør ikke baserer sig på.
Del III. Udelukkelsesgrunde:
A. Grunde vedr. straffedomme
B. Grunde vedr. betaling af skatter og afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger
C. Grunde, der vedr. insolvens, interessekonflikter eller forsømmelse i forbindelse med udøvelsen af erhvervet.
Del IV. Udvælgelseskriterier.
Ordregiver skal udelukke en tilbudsgiver fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis tilbudsgiveren er omfattet af de i udbudslovens §§ 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde. Tilbudsgiveren skal anføre oplysningerne herom i det fælleseuropæiske udbudsdokument.
Der gøres særligt opmærksom på, at visse af disse frivillige udelukkelsesgrunde i udbudsdirektivet er gjort obligatoriske i udbudsloven § 136 (udelukkelse pga. interessekonflikt, udelukkelse pga. konkurrencefordrejning som følge af forudgående inddragelse og udelukke pga. afgivelse af groft urigtige oplysninger, tilbageholdelse af oplysninger eller ikke være i stand til at fremlægge den endelige dokumentation).
Ordregiver vil herudover udelukke tilbudsgivere fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis der er tale om følgende forhold, der er angivet i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2, at tilbudsgiveren er erklæret konkurs eller er under insolvens eller likvidationsbehandling.
En økonomisk aktør, der deltager alene og ikke baserer sig på andre enheders kapacitet for at opfylde dokumentation for udelukkelse samt udvælgelseskriterierne, skal kun udfylde ét ESPD. En økonomisk aktør, der deltager alene, men baserer sig på en eller flere andres enheders kapacitet, skal sikre, at ordregiver modtager vedkommendes eget ESPD sammen med et separat ESDP med de relevante oplysninger for hver af de enheder, som denne baserer sig på. Når en gruppe af økonomiske aktører, herunder midlertidige sammenslutninger, deltager i udbudsproceduren sammen, skal der for hver af de deltagende økonomiske aktører udfyldes et særskilt ESDP med de oplysninger, der kræves i Del II-IV samt Del VI.
Der henvises til Konkurrence og Forbrugerstyrelsens Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument om korrekt udfyldelse af formularen. Vejledningen kan findes her: http://www.kfst.dk/~/media/KFST/Publikationer/Dansk/2015/Vejledning%20til%20ESPDen.pdf
Tilbudsgiver skal vedlægge det fælleseuropæiske udbudsdokument (ESPD) med angivelse af følgende oplysninger: Del IV, afsnit B, nr. 1a) Den økonomiske aktørs samlede årsomsætning for det seneste disponible regnskabsår.
Før ordregivers beslutning om tildeling af kontrakten, skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægge eller henvise til database med dokumentation for de oplysninger, der er angivet i ESPD, Del IV, afsnit B, nr. 1a) Erklæring om eller årsregnskab med virksomhedens samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår, afhængigt af hvornår virksomheden blev etableret eller startede sin virksomhed, hvis tallene for denne omsætning foreligger.
Ved sammenslutning af virksomheder (f.eks. konsortium) skal oplysningerne angives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen.
Som mindstekrav kræves en samlet årlig omsætning på mindst 3 000 000 DKK i det seneste disponible regnskabsår.
Såfremt tilbudsgiveren baserer sig på andre enheders formåen, beregnes omsætningen som tilbudsgiverens og disse andre enheders samlede omsætning i det senest disponible regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes omsætningen som virksomhedernes samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår.
Tilbudsgiver skal vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) med angivelse af følgende oplysninger i DEl IV, afsnit C, nr. 1b), En liste med de betydeligste leverancer af en lignende ydelse som den udbudte kontrakt, der er udført inden for de seneste 3 år, med angivelse af beløb, datoer og modtagere, såvel offentlige som private.
Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen.
Den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, skal fremlægge følgende dokumentation for de oplysninger, der er angivet i ESPD Del IV, afsnit C, nr. 1b), En liste med de betydeligste leverancer af samme ydelse som den udbudte kontrakt, der er udført inde for de seneste 3 år, med angivelse af beløb, datoer og modtagere, såvel offentlige som private.
Ordregivers mindstekrav til den økonomiske aktørs besvarelse af ESPD, Del IV, afsnit C, nr. 1b, er mindst 2 relevante referencer fra leverancer af lignende tjenesteydelser som den udbudte kontrakt. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal de deltagende virksomheder i sammenslutningen til sammen opfylde ordregivers mindstekrav om 2 relevante referencer fra leverancer af lignende tjenesteydelser som den udbudte kontrakt.
1) Leverandøren og eventuelle underleverandører skal opfylde ILO-konventionens art. 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter og cirkulære nr. 9471 af 30.6.2014.
2) Leverandøren skal opretholde de for kontrakten relevante og lovpligtige erhvervsansvarsforsikringer.
3) Hvis Leverandøren baserer sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen, hæfter de pågældende enheder solidarisk for kontraktens opfyldelse.
Kontraktudkast er tilgængelig på Fødevarestyrelsens hjemmeside under aktuelle udbud.
Del IV: Procedure
Fødevarestyrelsen, Stationsparken 31-33, 2600 Glostrup, Danmark.
Der er ikke offentlig adgang til at overvære åbning af bud. Tilbudsgiver er ikke adgangsberettiget ved åbningen af bud.
Del VI: Supplerende oplysninger
1) Vedr. punkt II.1.6) Kontrakten er ikke opdelt i delkontrakter da ordregiver vurderer, at kontraktens ydelser og sammenhæng alene er egnet til at blive udført af en og samme leverandør.
2) Vedr. punkt II.2.6) Det skal bemærkes, at kontraktens budgetramme i kontraktperioden 2016-2020 maksimalt udgør 3 000 000 DKK. Tilbud med et budget på systempris, der overstiger 3 000 000 DKK i kontraktperioden 2016-2020 anses for ukonditionsmæssigt og vil blive afvist som sådan. Tilbud med et budget på timepriser, der overstiger 900 DKK i timen anses for ukonditionsmæssigt og vil blive afvist som sådan.
3) Vedr. punkt II.2.7) Kontraktperioden regnes fra kontraktunderskrivelse (forventet) den 20.5.2016 til den 31.12.2020. Dertil har ordregiver ret til at forlænge kontrakten op til 2 x 12 mdr. inden for en maksimal økonomisk ramme på op til 600 000 DKK årligt.
4) Vedr. punkt III.1.1) Som bevis for, at tilbudsgiveren/den økonomiske aktør ikke er omfattet af udelukkelsesgrunde i udbudslovens § 135, stk. 1 eller 3 eller § 137, stk. 1, nr. 2, kan der forud for tildeling af kontrakten fremlægges 1) et uddrag fra det relevante register eller tilsvarende dokument udstedt af en kompetent retslig eller administrativ myndighed, der viser at tilbudsgiver ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i § 135, stk. 1.2) Et certifikat udstedt af den kompetente myndighed i det pågældende land som bevis for, at tilbudsgiveren ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i de i § 135, stk. 3 og § 137, stk. 1, nr. 2 nævnte tilfælde. For så vidt angår danske tilbudsgivere, kan beviset bestå i en serviceattest, der udstedes af Erhvervsministeriet. Udsteder det pågældende land ikke de nævnte certifikater eller dokumenter, kan de erstattes af en erklæring under ed. Anvendes edsaflæggelse ikke i det pågældende land, kan der anvendes en erklæring på tro og love iht. udbudslovens § 153, stk. 2.
5) Vedr. punkt III.1.2) og III.1.3) kan tilbudsgiver/den økonomiske aktør basere sig på de andre enheders formåen (f.eks. et moder- eller søsterselskab eller en underleverandør). Virksomheden skal godtgøre fuldt ud at kunne råde over de ressourcer til opfyldelsen af kontrakten, f.eks. ved at fremlægge erklæring eller anden dokumentation for disse enheders juridiske forpligtelse til at stille ressourcer til rådighed i kontraktperioden. Skabelon for støtteerklæringen kan hentes på http://www.foedevarestyrelsen.dk/OmFoedevarestyrelsen/Udbud/Sider/Aktuelle-udbud.aspx
6) Ordregivers krav til fremsendelsen af tilbuddet, antal eksemplarer, mærkning mm. fremgår af udbudsmaterialet.
7) Ordregivers skriftlige svar på modtagne skriftlige spørgsmål fra interesserede deltagere, vil blive offentliggjort på http://www.foedevarestyrelsen.dk/OmFoedevarestyrelsen/Udbud/Sider/Aktuelle-udbud.aspx Interesserede opfordres til løbende at holde sig orienteret på hjemmesiden.
Der er krav om indsendelse af en Støtteerklæring. Støtteerklæringen, der er tilgængelig på Fødevarestyrelsens hjemmeside under Aktuelle Udbud, skal udfyldes.
I det omfang, at en tilbudsgiver ønsker at stille spørgsmål til udbuddet, henvises der til »Spørgsmål og svar« afsnittet i tilbudsinstruksen, der er tilgængelig her: http://www.foedevarestyrelsen.dk/OmFoedevarestyrelsen/Udbud/Sider/Aktuelle-udbud.aspx
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
København Ø
2100
DANMARK
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse:http://www.klfu.dk
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, jf. udbudslovens § 171, stk. 2, eller lovens § 2, stk. 1, nr. 1, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen.
I andre situationer skal klage over udbud være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystemer indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, eller udbudslovens §171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185,stk. 2, 2. pkt.
Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens § 3, stk. 1. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på www.erhvervsstyrelsen.dk
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
DANMARK
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse:http://www.kfst.dk