Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
Udbyder
ATP
Vindere
Budsite: Rammeaftale om levering af konsulentydelser til ATP - SAP konsulenter
(04.07.2023)
NNIT A/S
Østmarken 3A
2860 Søborg
Budsite: Rammeaftale om levering af konsulentydelser til ATP - SAP konsulenter
(04.07.2023)
KMD
Lautrupparken 40-42
Ballerup
Budsite: Rammeaftale om levering af konsulentydelser til ATP - SAP konsulenter
(04.07.2023)
emagine Consulting A/S
Sydhavnsgade 16 2 sal
2450 København SV
Rammeaftale om levering af konsulentydelser - SAP-konsulenter
ATP
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 43405810
Postadresse: Kongens Vænge 8
By: Hillerød
NUTS-kode: DK Danmark
Postnummer: 3400
Land: Danmark
Kontaktperson: ATP Koncernindkøb
E-mail: indkoeb@atp.dk
Telefon: +45 70111213
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://permalink.mercell.com/189163160.aspx
Internetadresse for køberprofilen: http://atp.dk/
Del II: Genstand
Rammeaftale om levering af konsulentydelser - SAP-konsulenter
ATP udbyder en rammeaftale med tre leverandører, der kan levere SAP-konsulenter til ATP.
ATP er en selvstændig, selvejende institution, der som offentligretligt organ er underlagt en række offentlig retlige regler. ATP er endvidere som finansiel virksomhed under tilsyn af Finanstilsynet. ATP består af en administrations forretning samt en pension og Investeringsforretningen.
ATP har løbende behov for SAP-konsulenter, der kan bistå med vedligehold og udvikling indenfor følgende områder:
(A) SAP Applikationer.
(B) SAP ABAP.
(C) SAP PO/CPI.
(D) SAP SAC/BW/BPC.
(E) SAP Teknik/Basis.
De tre valgte leverandører skal kunne levere konsulentbistand indenfor alle kategorier.
SAP-kompetencer indenfor hovedsageligt følgende områder:
(A) SAP Applikationer.
(B) SAP ABAP.
(C) SAP PO/CPI.
(D) SAP SAC/BW/BPC.
(E) SAP Teknik/Basis.
Volumen forventes særligt at ligge inden for SAP Applikationer særligt i relation til vores anvendelse af FS-CD, FS-CM og BRF/BRF+ og inden for SAP ABAP. Der er ligheder mellem FS-CD, PS-CD og FI-CA.
ATP har et klassisk set up med udviklings-, test-, preprod og produktionsmiljøer. ATP benytter agile arbejdsformer, herunder SAFe. Arbejdet omfatter typisk udarbejdelse af løsningsdesign, løsningsforslag, løsning af changes & incidents. Arbejdet udføres under instruks af en ATP-medarbejder. Konsulenterne vil som udgangspunkt arbejde på en ATP-arbejdsplads.
Inden for SAP Applikationer (A) arbejdes primært med FS-CD og FS-CM samt BRF/BRF+, som er moduler, der understøtter ATP's administrationsopgave på pension- og sikringsområdet. Modulerne underbygger indberetnings-, beregnings-, opkrævnings-, rykker- og udbetalingsprocesser og berører stort set alle borgere og virksomheder i Danmark. De indgår i en systemunderstøttelse, som er kendetegnet ved at være fuldautomatiseret med høj volumen data og meget driftsstabil. Løsningerne inden for området er tæt relateret til de lovregelsæt, der gælder for de forskellige ordninger og benytter sig i høj grad af registre, selvbetjeningsløsninger og udbetalingsplatforme, som er udstillet i fællesoffentlig regi. Endvidere arbejdes i ATP's SAP S/4 Hana ERP system, som understøtter de tværgående regnskabs-, økonomi- og personaleprocesser i ATP koncernen og herunder er det også det samlende system for regnskabsregistreringer for fagsystemer, ordninger/ydelser og datterselskaber. Det er typisk løsninger indenfor modulerne Finance (FI) og Controlling samt i mindre omfang HR personaleadministration, organisationsstyring, tid & løn og Project System.
Inden for SAP ABAP (B) arbejdes metodemæssigt særligt med objektorienteret kodning (SAP ABAP OO) og et mantra om at opbygge kode, så det kan genbruges. ATP måler løbende kvaliteten i ABAP kode, og anvendelse af god kodeskik inden for ABAP området er en del af ATP´s arbejdsmetode. Endvidere arbejdes der bl.a. med SAP idocs, opsætning af proxy, SAP enhancements, SAP Smartforms, SAP BADI, SAP workflows, BOPF/CDS relevant for HANA, FIORI/UI5 relevant for HANA samt SAPILM. Den største del af kodningen sker på ATP's SAP Sikringsplatform, som indeholder en række ATP specifikke komponenter, der genbruges på tværs af ordninger. Indenfor dette område arbejdes typisk i et agilt team baseret på et SAFE setup. Inden for
SAP PO/CPI (C) arbejdes primært med integrationsløsninger. Integrationsløsningerne understøtter intern kommunikation mellem IT applikationer i ATP, ekstern kommunikation mellem den danske omverden og IT applikationer internt i ATP samt blanketudveksling imellem ATP, myndigheder og europæiske myndigheder. SAP PO er den foretrukne integrationsplatform og er understøttet af principper og retningslinjer for systemintegration i ATP.
Inden for SAP SAC/BW/BPC (D) arbejdes med udstilling af økonomi, regnskab og tidsdata samt medarbejderdata og organisationsstrukturer til forretningsområder i ATP samt eksterne interessenter. Der er ligeledes udviklet diverse analyse-, afstemnings-, planlægnings- og konsolideringsløsninger. ATP har en lidt speciel løsning baseret på Embedded BW og Optimized BPC, som er på SAP S/4 Hana platformen. Som udstillingsværktøjer benytter ATP sig af Analysis for office og SAP Analytics Cloud, BI baseret på Amazon tenants. Indenfor dette område arbejdes i sprints i et agilt BI team bestående af forretnings og IT ressourcer. Inden for SAP Teknik/Basis (E) arbejdes der med håndtering af projekter og bestillinger af teknisk karakter, som løses i samarbejde med øvrige parter. Herudover varetages drift og udvikling af SAP roller og rettigheder. Tildeling af roller og rettigheder på udviklings- og testsystemer foretages via SAP CUA og SAP FireFighter anvendes til at kontrollere privilegerede rettigheder.
Begrænsning af ansøgere, der opfordres til at afgive tilbud, sker efter vurdering af, hvilke ansøgere der har dokumenteret de mest relevante referencer indenfor de seneste 3 år. Relevansvurderingen foretages på baggrund af i hvor høj grad referencerne dokumenterer erfaring med levering af sammenlignelige ydelser. jf. punkt III.1.3, jf. beskrivelsen i udbudsbekendtgørelsen punkt II.1.4) og II.2.4).
Ansøgere skal dog maksimalt anføre tre referencer på maksimalt 5.000 tegn (inkl. mellemrum) pr. reference. Såfremt ansøger anfører mere end tre referencer, eller såfremt en reference indeholder mere end 5.000 tegn (inkl. mellemrum), vil ATP ved vurderingen af ansøgers egnethed alene lægge vægt på de første tre referencer henholdsvis de første 5.000 tegn (inkl. mellemrum) i hver reference.
Ved vurderingen af i hvor høj grad referencerne dokumenterer erfaring med levering af sammenlignelige ydelser, vil der blive lagt særlig positiv vægt på i hvor høj grad, ansøgerne kan dokumentere:
a) Relevant erfaring med SAP-applikationer
b) Relevant erfaring med SAP ABAP
c) Relevant erfaring med de øvrige konsulentområder angivet i punkt II.2.4) (c-e)
Ovenstående vægter lige i relevansvurderingen.
Ved vurderingen af, hvilke ansøgere der har dokumenteret de mest relevante leverancer af sammenlignelige ydelser, vurderes det i hvor høj grad referencerne tilsammen dokumenter relevant erfaring med at levere de konkret efterspurgte ydelser.
I relation til punkt II.1.6) bemærkes det, at baggrunden for ikke at opdele kontrakten i delkontrakter er, at det vurderes, at der kan opnås bedre priser og lavere transaktionsomkostninger ved ikke at opdele rammeaftalen i flere delkontrakter. I relation til punkt II.2.9) bemærkes, at hver Ansøger kun kan indgive én ansøgning om prækvalifikation.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Antal medarbejdere: Ansøger skal i ESPD i Mercell oplyse om virksomhedens antal beskæftigede og antallet af ledende medarbejdere i det seneste år.
Referencer: Ansøger skal i ESPD i Mercell oplyse om de mest relevante referencer for sammenlignelige udførte tjenesteydelse inden for de seneste tre år, jf. udbudsbekendtgørelsen punkt II.1.4) og II.2.4). jf. beskrivelsen i udbudsbekendtgørelsens punkt II.2.9.
Ordregiver ser gerne, at referencerne oplistes på følgende måde i de fem felter i ESPD (onlineformular):
A. Navn på referencen samt branche for referencen - dette indsættes i feltet "Modtagere" - dette skal ske for hver enkelt reference.
B. Startdato for samarbejdets begyndelse - dette indsættes i feltet "Startdato" - dette skal ske for hver enkelt reference
C. Slutdato for evt. ophør af samarbejde - dette indsættes i feltet "Slutdato" - dette skal ske for hver enkelt reference.
D. I feltet "Beskrivelse" indsættes for hver enkelt reference detaljer om leverancen i forhold til opgavebeskrivelsen i udbudsbekendtgørelsens punkt II.1.4 og II.2.4. Beskrivelsen af leverancen skal indeholde en klar beskrivelse af, hvilke af de under punkt II.1.4) og II.2.4) anførte arbejder leverancen vedrørte, ansøgers rolle(r) i udførelsen af leverancen samt den samlede mængde af timer lagt hos kunden som en del af referencen. Endvidere mængden af timer inden for de områder inden for SAP Applikationer, som indgår som en del af mindstekravet (Enten FS-CD, FS-CM, BRF/BRF+, PS-CD, FI-CA og/eller Finance (FI)), så det er muligt at vurdere, om mindstekravet er opfyldt.
E. Feltet "Beløb" behøves ikke udfyldt.
ESPD fungerer som et foreløbigt bevis for, at ansøger opfylder mindstekrav til egnethed i relation til teknisk og faglig kapacitet, jf. punkt III.1.3) og punkt II.2.9). Ansøger vil ikke blive afkrævet yderligere dokumentation for teknisk og faglig kapacitet. Dog forbeholder ordregiver sig ret til at kontakte Ansøger eller den i referencen angivne kunde med henblik på at få verificeret oplysningerne om referencen, herunder de for referencen angivne tidspunkter. Såfremt Ansøger baserer sig på andre enheders formåen (f.eks. et moder- eller søsterselskab eller en underleverandør), skal Ansøger fremlægge støtteerklæringer eller anden dokumentation, der godtgør, at Ansøgeren faktisk råder over denne formåen jf. Udbudslovens § 144, stk. 2. Skabelon for støtteerklæring samt skabelon for konsortieerklæring er vedlagt udbudsmaterialet. Den eller de andre enheder, som Ansøger støtter sig på, skal afgive selvstændige versioner af ESPD'et i Mercell.
Ansøgers gennemsnitlige antal beskæftigede medarbejdere (inklusive antallet af ledende medarbejdere) i det seneste år skal være på minimum fem personer.
Referencerne skal vise erfaring inden for SAP Applikationer ved mindst ét (1) af følgende områder: Enten FS-CD, FS-CM, BRF/BRF+, PS-CD, FI-CA eller Finance (FI). Referencerne skal på tværs illustrere minimum 300 timers erfaring med ét eller flere af disse områder inden for SAP Applikationer tilsammen. Dvs. mindstekravet kan være opfyldt enten ved levering af 300 timer inden for ét af de nævnte områder, eller ved levering af fx 50 timer inden for ét område og 250 timer inden for at af de andre områder. Mindstekravet behøver ikke være opfyldt ved én enkelt reference, men kan opfyldes på tværs af referencerne.
I rammeaftalen er hensynet til samfundsansvar, som formuleret i de konventioner, der ligger til grund for principperne i FN's Global Compact, og som formuleret i OECD's retningslinjer for Multinationale virksomheder, inddraget i relevant omfang. Der er desuden indarbejdet en arbejdsklausul i kontrakten med tilhørende dokumentations- og håndhævelsesbestemmelser, såvel som en klausul om straffeattester med tilhørende dokumentations- og håndhævelsesbestemmelser. Såfremt kontrakten tildeles en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal deltagerne i sammenslutningen påtage sig solidarisk hæftelse og udpege en fælles befuldmægtiget.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Deltagelse i udbuddet kan kun ske elektronisk via ordregivers anvendte elektroniske udbudssystem (Mercell), jf. adressen i udbudsbekendtgørelsen punkt I.3). Såfremt ansøgningen indeholder flere udgaver (versioner) af det samme dokument, vil den seneste uploadede udgave være den gældende. Al kommunikation i forbindelse med udbudsproceduren, herunder spørgsmål og svar, skal ske via Mercell.
Spørgsmål vedr. prækvalifikation bør stilles så betids, at ordregiver kan fremskaffe de nødvendige oplysninger og meddele svarene senest 6 dage inden ansøgningsfristens udløb, se tidsplan i udbudsbetingelserne for anbefalet spørgefrist. Spørgsmål, der modtages senere end 6 dage før ansøgningsfristens udløb, kan ikke forventes besvaret i forbindelse med prækvalifikationsfasen. Spørgsmål kan ikke forventes besvaret i uge 51 og 52.
Ansøger besvarer det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) direkte i Mercell som et foreløbigt bevis for de i Udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3 nævnte forhold. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal der indgives et særskilt ESPD for hver af de deltagende økonomiske aktører. Såfremt Ansøgeren baserer sig på andre enheders formåen, skal der indgives et ESPD for hver af de enheder, som denne baserer sig på.
Der er tale om foreløbigt bevis for: 1) at Ansøgeren ikke er omfattet af udelukkelsesgrunde, jf. nærmere nedenfor, og 2) at Ansøgeren opfylder de eventuelle mindstekrav til egnethed økonomisk og finansiel kapacitet samt teknisk og faglig kapacitet, der er fastsat ovenfor i punkt III.1.2) og III.1.3). Ordregiveren skal udelukke en Ansøger fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis Ansøgeren er omfattet af de i udbudslovens §§ 134a 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde. Ordregiver vil herudover udelukke Ansøgere fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis de er omfattet af en udelukkelsesgrund i udbudslovens § 137, stk. 1-3 & 5-6, medmindre Ansøger har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138.
Før ordregivers beslutning om tildeling af kontrakten, skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD), jf. Udbudslovens § 159, stk. 2. For tilbudsgivere, der er hjemhørende i Danmark kan dokumentationen udgøres af en serviceattest, der udstedes af Erhvervsstyrelsen efter anmodning.
ATP kan anvende fremgangsmåden i udbudslovens § 159, stk. 5.
Ifm. udbuddet gælder EU-forordning 576/2022, art. 1, nr. 23), der bl.a. ændrer EU-forordning 833/2014 med indsættelse af art. 5 k om forbuddet mod at tildele offentlige kontrakter, der er omfattet af udbudsdirektiverne, til bl.a. russiske statsborgere eller fysiske eller juridiske personer, enheder eller organer, der er etableret i Rusland m.v. Der henvises til EU-forordning 576/2022 for bestemmelsens nærmere ordlyd og omfang. Ordregiver er berettiget til at kræve dokumentation herfor på ethvert tidspunkt i udbudsprocessen.
I relation til punkt II.1.5) skal det bemærkes, der er tale om bedste estimat, som ikke er forpligtende for ATP. Rammeaftalens maksimale værdi er dog 60.000.000 kr. ekskl. moms. Årsagen til, at der er fastsat en større maksimal værdi på rammeaftalen end den anslåede værdi er, at ATP ikke kan forudse det præcise behov for konsulentbistand inden for ydelsesområdet i perioden som følge af en svingende opgavevolumen og en svær rekrutteringssituation.
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Fax: +45 33307799
Internetadresse: http://www.naevneneshus.dk
Præcise oplysninger om klagefrist(er): I henhold til LBK nr. 593 af 02.06.2016 om lov om Klagenævnet for Udbud gælder følgende klagefrister i relation til gennemførelse af udbud:
Klage over ikke at være prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage
regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har afsendt en underretning til de berørte ansøgere om, hvem
der er blevet prækvalificeret, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for
beslutningen, jf. lovens § 7, stk. 1.
Klage over tildeling af kontrakten skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 45 dage efter, at
ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har
indgået en kontrakt.
Klage i forbindelse med indgåelse af en rammeaftale skal indgives inden 6 måneder regnet fra dagen efter den
dag, hvor ordregiver har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette
ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstillperioden,
jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige
angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Samtidig med indgivelse af klage skal der indbetales et klagegebyr på kr. 20.000 til Klagenævnet for Udbud.
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Fax: +45 41715100
Internetadresse: http://www.kfst.dk