Fakta om udbudet
Udbyder
ATP
Annullation af udbud - Drift, vedligehold og videreudvikling mv. af Debitorsystemet
ATP
Bekendtgørelse om indgåede kontrakter
Resultat af udbudsproceduren
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 43405810
Postadresse: Kongens Vænge 8
By: Hillerød
NUTS-kode: DK Danmark
Postnummer: 3400
Land: Danmark
Kontaktperson: Christian Bernhard
E-mail: cb@atp.dk
Telefon: +45 70111213
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://permalink.mercell.com/176968713.aspx
Internetadresse for køberprofilen: http://atp.dk/
Del II: Genstand
Annullation af udbud - Drift, vedligehold og videreudvikling mv. af Debitorsystemet
ATP genudbyder drift, vedligehold og videreudvikling af Debitorsystemet (Systemet) til Udbetaling Danmark (UDK). Systemet er udviklet af KMD A/S, som i dag yder drift, vedligehold og videreudvikling mv.
Hillerød & Allerød
Debitorsystemet indeholder følgende hovedelementer: En selvbetjeningsløsning som udstilles via borger.dk til borgere, et modul til sagsbehandling i UDK for ca. 50 kundeservicemedarbejdere (som behandler ca. 200.000 opkald per år) og en kerne, SAP PSCD (Public Sector Collection and Disbursement), til at varetage opkrævning hos borgere af for meget udbetalt ydelse og løbende bidrag for ordninger hørende under Udbetaling Danmark kommunal. De ordninger, der opkræves på vegne af er, Familieydelser, Boligstøtte, Pension, Barselsdagpenge og SAL (Standard Administrations Løsningen - SAL indeholder en række mindre ordninger). Der er ca. 2 mio. opkrævninger af for meget udbetalt ydelser årligt.
Til produktionsmiljøet er der etableret omkring 30 integrationspunkter til interne ATP-systemer og eksterne systemer.
Fagsystemets kerne, SAP PSCD, beregner og beslutter opkrævning-, rykker-, og om kravet skal sendes til inddrivelse eller i betalingsevnevurdering på vegne af den enkelte kravtype fra fagsystemerne. Retsgrundlaget for opkrævningsvirksomheden er primært fastlagt i lov om Udbetaling Danmark, de enkelte ydelseslove, gældsinddrivelsesloven samt ved Ankestyrelsens praksis.
Der er to indgangsveje for UDK's interne brugere. SAPUI5 er et web-baseret bruger interface der benyttes, når en bruger skal tilgå systemet for at foretage diverse funktionelle opgaver, som f.eks. at få et overblik over en borgers samlet gæld eller tilgodehavende i Debitor systemet (dokumenter, journalnotater, dødsbo, etc.). Den anden indgangsvej - SAP GUI - benyttes af administratorerne til blandt andet at tilrette systemparametre.
SAP backenden består af SAP's ERP Central Component software (ECC), der indeholder al SAP backend funktionaliteten. Debitor funktionaliteten er baseret på SAP PSCD. Kommunikationen mellem SAPUI5 og SAP backend, foregår gennem SAP Netweaver Gateway komponenten.
Systemet kører pt. på en SAP HANA platform og består pt. af ét produktionsmiljø, ét udviklingsmiljø, ét testmiljø, ét eksternt testmiljø, ét uddannelsesmiljø, ét konverteringsmiljø og ét præproduktionsmiljø.
Systemet er under kontinuerlig videreudvikling og forbedring, herunder ifm. ny lovgivning, løbende forbedring af kundeoplevelser via selvbetjeningsløsningen. Der forventes behov for et SAP S/4HANA opgraderingsprojekt i Driftsfasen, som medtages i dette udbud som en option. Derudover kan der eventuelt komme tilkoblinger af nye fagsystemer.
Leverandøren skal levere ydelser til ATP i form af:
A: Transition af Systemet fra eksisterende leverandør.
B: Drift (infrastrukturdrift og applikationsdrift) - Leverandøren skal stille infrastruktur til rådighed og drive Systemet. Driften vil bl.a. omfatte tilrådighedsstillelse af infrastruktur (herunder forskellige miljøer), monitorering og overvågning, driftsrapportering, support og afhjælpning ift. driftsrelaterede problemer, incident management, capacity management, release management mv.
C: Vedligehold - Leverandøren skal vedligeholde Systemet, hvilket bl.a. vil omfatte fejlretning, opdatering og patching af software og gennemførelse af performanceforbedringer. Leverandøren skal endvidere levere support.
D: Videreudvikling af Systemet og andre tilknyttede konsulentydelser, som bl.a. kan omfatte videreudvikling og implementering af eventuelle effektiviseringer, ændringer af Systemet og implementering af ny eller ændret funktionalitet, bl.a. som følge af ændret eller ny lovgivning, uddannelse mv.
Optionen består af en SAP HANA opgradering. Optionen er beskrevet i Bilag 03A (Behovsopgørelse), Bilag 18A (Projektaftale for Option 1) samt Bilag 05 (Priser og betalingsplan), pkt. 6.2.1.
Vedr. punkt II.1.6) bemærkes det, at baggrunden for ikke at opdele kontrakten i delkontrakter er, at det vurderes, at der kan opnås bedre priser og bedre kvalitet ved ikke at opdele kontrakten. I relation til punkt II.2.6) bemærkes, at beløbet udgør et skøn inklusive prisen for forlængelsesoptioner. ATP forventer, at kontraktens værdi ligger i intervallet 190 - 240 millioner DKK eksklusiv moms.
Del IV: Procedure
Del V: Kontrakttildeling
Drift, vedligehold og videreudvikling mv. af Debitorsystemet
Del VI: Supplerende oplysninger
Deltagelse i udbuddet kan kun ske elektronisk via ordregivers anvendte elektroniske udbudssystem (Mercell), jf. adressen i udbudsbekendtgørelsen punkt I.3). Såfremt ansøgningen indeholder flere udgaver (versioner) af det samme dokument, vil den seneste uploadede udgave være den gældende. Al kommunikation i forbindelse med udbudsproceduren, herunder spørgsmål og svar, skal ske via Mercell.
Spørgsmål vedr. prækvalifikation bør stilles så betids, at ordregiver kan fremskaffe de nødvendige oplysninger og meddele svarene senest 6 dage inden ansøgningsfristens udløb, se tidsplan i udbudsbetingelserne for anbefalet spørgefrist. Spørgsmål, der modtages senere end 6 dage før ansøgningsfristens udløb, kan ikke forventes besvaret i forbindelse med prækvalifikationsfasen.
Ansøger besvarer det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) direkte i Mercell som et foreløbigt bevis for de i Udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3 nævnte forhold. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), skal der indgives et særskilt ESPD for hver af de deltagende økonomiske aktører. Såfremt Ansøgeren baserer sig på andre enheders formåen, skal der indgives et ESPD for hver af de enheder, som denne baserer sig på. Der er tale om foreløbigt bevis for: 1) at Ansøgeren ikke er omfattet af udelukkelsesgrunde, jf. nærmere nedenfor, og 2) at Ansøgeren opfylder de eventuelle mindstekrav til egnethed økonomisk og finansiel kapacitet samt teknisk og faglig kapacitet, der er fastsat ovenfor i punkt III.1.2) og III.1.3). Ordregiveren skal udelukke en Ansøger fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis Ansøgeren er omfattet af de i udbudslovens §§ 134a, 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde. Ordregiver vil herudover udelukke Ansøgere fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis de er omfattet af en udelukkelsesgrund i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 1-3 eller nr. 5-6, medmindre Ansøger har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138.
Før ordregivers beslutning om tildeling af kontrakten, skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD), jf. Udbudslovens § 159, stk. 2. For Ansøgere, der er hjemhørende i Danmark kan dokumentationen udgøres af en serviceattest, der udstedes af Erhvervsstyrelsen efter anmodning.
Ordregiver kan anvende fremgangsmåden i udbudslovens § 159, stk. 5.
I relation til punkt I.3) bemærkes, at ordregiver på grund af et fortrolighedshensyn, jf. udbudslovens § 132, stk. 2, jf. § 5, stk. 2, har undladt at give fri, direkte og fuld elektronisk adgang til en begrænset del af udbudsmaterialet i form af yderligere oplysninger om systemerne, som i stedet kan tilgås i et fysisk datarum på ATP's lokation i Hillerød. Det er kun de prækvalificerede ansøgere (Tilbudsgivere), der får adgang til datarummet. Se udbudsbetingelserne for nærmere information.
I relation til punkt II.2.9) bemærkes, at hver Ansøger kun kan indgive én ansøgning om prækvalifikation.
I relation til punkt II.2.7) bemærkes, at den anførte kontraktlængde er fra transitionsdagen. Ud over den anførte kontraktlængde vil der i forbindelse med kontraktens ophør være behov for en tidsmæssigt fleksibel udløbsfase med henblik på at sikre en uforstyrret funktion af Systemet i forbindelse med evt. genudbud.
I relation til punkt IV.2.4) bemærkes, at Tilbud, inklusive bilag, skal afleveres på dansk. Eventuelle licensbetingelser til standardprodukter eller eventuelle generelle produktbeskrivelser, samt eksempler på dokumentation (dog undtaget brugerdokumentation) som måtte være en del af Tilbudsgivers tilbud, kan dog vedlægges tilbuddet på engelsk.
Forhandlingsforløbet: Der henvises til udbudsbekendtgørelsens punkt IV.1) samt en nærmere beskrivelse i udbudsbetingelserne. Ansøgere/Tilbudsgivere modtager intet honorar for deltagelse i denne udbudsforretning.
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Fax: +45 33307799
Internetadresse: http://www.naevneneshus.dk
Præcise oplysninger om klagefrist(er): I henhold til LBK nr. 593 af 02.06.2016 om lov om Klagenævnet for Udbud gælder følgende klagefrister i relation til gennemførelse af udbud:
Klage over ikke at være prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage
regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har afsendt en underretning til de berørte ansøgere om, hvem
der er blevet prækvalificeret, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for
beslutningen, jf. lovens § 7, stk. 1.
Klage over tildeling af kontrakten skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 45 dage efter, at
ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har
indgået en kontrakt.
Klage i forbindelse med indgåelse af en rammeaftale skal indgives inden 6 måneder regnet fra dagen efter den
dag, hvor ordregiver har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette
ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstillperioden,
jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige
angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Samtidig med indgivelse af klage skal der indbetales et klagegebyr på kr. 20.000 til Klagenævnet for Udbud.
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Fax: +45 41715100
Internetadresse: http://www.kfst.dk