Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
http://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlentrance_s.asp?PID=319615&B=SSI
Udbyder
Sundhedsdatastyrelsen
IT-konsulentrammeaftale inden for sundhedsinformatik 2022 - 2026
Sundhedsdatastyrelsen
Forhåndsmeddelelse
Denne bekendtgørelse er kun vejledende
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 33257872
Postadresse: Ørestads Boulevard 5
By: København S
NUTS-kode: DK0 Danmark
Postnummer: 2300
Land: Danmark
Kontaktperson: Aase Larsen
E-mail: aase@ssi.dk
Telefon: +45 32688536
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://sundhedsdatastyrelsen.dk/da
Internetadresse for køberprofilen: https://eu.eu-supply.com/ctm/Company/CompanyInformation/Index/244516
Del II: Genstand
IT-konsulentrammeaftale inden for sundhedsinformatik 2022 - 2026
Sundhedsdatasstyrelsen planlægger at igangsætte et EU-udbud med prækvalifikation (begrænset udbud) om en IT konsulentrammeaftale inden for sundhedsinformatik med 7 delaftaler. Rammeaftalen dækker såvel rådgivnings- som udviklingsopgaver samt løbende ydelser.
Rammeaftalen kan anvendes hele Sundhedsministeriets koncern.
Sundhedsdatastyrelsen ønsker med denne forhåndsmeddelelse at orientere om den forventede tidsplan for det kommende udbud.
København
Rammeaftalen består af i alt 7 delaftale (A - G):
Delaftale A, Generel rådgivning inden for Sundhedsministeriets koncern, benyttes primært til afklaring af, hvad der kræves af en løsning, for at denne kan benyttes til forretningsunderstøttelse, inden for de områder som Kunden understøtter it-mæssigt i Koncernen.
Denne delaftale dækker således alle opgaver vedrørende løsningsdesign, arkitektur design, udarbejdelse af kravspecifikationer og review af tilbud samt projekt- og procesopgaver.
Delaftale B, generel udvikling, benyttes til generel udvikling, videreudvikling, vedligehold og support af de løsninger, der skal laves til forretningsunderstøttelse, inden for de områder som Kunden understøtter i Koncernen. Denne delaftale dækker alle generelle opgaver vedrørende udvikling, videreudvikling, vedligehold og support samt tilpasning af ordregivers forretningsunderstøttende IT-systemportefølje.
Delaftale C Indholdsmæssige standarder omfatter indholdet i systemer, herunder sundheds-it-systemer. Indholdsmæssige standarder kan være de klassifikationer, terminologier, vokabularer etc. som systemerne anvender.
Formålet med at anvende standarderne er at sikre størst mulig interoperabilitet, ved at øge en fælles forståelse ved udveksling og tolkning af fælles data. Kvaliteten af indholdsmæssige standarder har også betydning for et systems funktionalitet og faciliteter optimal brugeroperabilitet.
Denne delaftale dækker opgaver vedrørende rådgivning om, udvikling og vedligehold af indholdsmæssige standarder samt anvendelse indholdsmæssig standardisering og klassifikation.
Delaftale D, Rådgivning inden for National Infrastruktur, dækker opgaver vedrørende rådgivning inden for: Den nationale infrastruktur, herunder Den Nationale Service Platform (NSP), det Fælles Medicin Kort (FMK), Det Danske Vaccinationsregister (DDV), Sundhedsvæsenets Organisations-register (SOR), Sundhedsvæsenets Elektroniske Brugerstyring (SEB), Det Centrale Tilskuds Register (CTR) og Pharmacovigilance Submission (PVS) samt tilhørende services.
Delaftale E, Udvikling, videreudvikling, vedligehold og support inden for National Infrastruktur, dækker opgaver vedrørende udvikling, videreudvikling, vedligehold og support vedr. Den nationale infrastruktur, herunder NSP, FMK, DDV, SOR, SEB, CTR og PVS samt tilhørende services.
Delaftale F BI inden for Sundhedsministeriets ressort, benyttes til at sikre dannelse af BI løsninger for et bredt spektrum af data. Med den hastige forøgelse af datamængder og typer har Ordregiver ofte behov for at kunne sammenstille information på nye måder.
Opgaverne inkluderer udvikling og vedligehold af Sundhedsdatastyrelsens datavarehus, som er udviklet siden 2019, og som løbende videreudvikles og udvides med nye datakilder. Data-varehuset rummer i dag store mængder af statistiske data vedrørende landspatientregisteret (LPR) samt en langt række af andre datakilder inden for sundhedsområdet. Datavarehuset er udviklet med fokus på grundlæggende statistiske data om behandling og sygdomsforløb samt bl.a. forbrug af medicin. Datavarehuset er opbygget med udgangspunkt i en Microsoft teknologi Stack.
Delaftale G, Rådgivning inden for GxP, QA og Laboratoriesystemer, benyttes primært til afklaring af, hvad der kræves af en IT- løsning, for at denne kan opfylde de regulativer og retningslinjer der er såvel i forhold til GxP, GDPR og øvrige regulativer. Delaftalen dækker opgaver vedr. IT - og softwareløsninger der anvendes ved overvågning og diagnosticering af såvel humane som veterinære sygdomme, samt It-løsninger der anvendes i forbindelse med forskning. Delaftalen forventes primært anvendt af Statens Serum Institut.
Anslået værdi pr. delaftale:
Delaftale A:40 mio. kr.
Delaftale B:25 mio. kr.
Delaftale C:10 mio. kr.
Delaftale D:50 mio. kr.
Delaftale E:80 mio. kr.
Delaftale F:50 mio. kr.
Delaftale G:10 mio. kr.
Ved tilbudsafgivelse afgives CV’er på tilbudsgivers tilbudte konsulenter.
Mindstekravet til oms. er mellem 1 mio. kr. og 10. mio. kr. Derudover forventes krav om positiv egenkapital.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Den forventede tidsplan for udbudsforretningen er:
Offentliggørelse af udbudsbekendtgørelse: 10. januar 2022
Frist for anmodning om prækvalifikation: 10. februar 2022
Invitation til afgivelse af tilbud: 4. marts 2022
Frist for afgivelse af tilbud: 1. april 2022
Tildelingsbeslutning udsendes: 29. april 2022
Kontraktindgåelse: 10. maj 2022