Fakta om udbudet
Udbyder
Midttrafik
Vindere
Aftale om økonomisystem
(08.04.2016)
Fujitsu A/S
Sletvej 68
8361 Hasselager
Indkøb af økonomisystem
Midttrafik
Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed
Varer
Direktiv 2004/17/EF
Del I: Ordregiver
Midttrafik
Søren Nymarks Vej 3
Att: Anders Donneborg
8270 Højbjerg
DANMARK
Telefon: +45 87408200
Mailadresse: ad@midttrafik.dk
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse for ordregiveren: http://www.midttrafik.dk
Elektronisk adgang til oplysninger: https://www.ethics.dk/asp4/tender/mt_2001_20151102.nsf
Elektronisk indsendelse af bud og ansøgninger om deltagelse: https://www.ethics.dk/asp4/tender/mt_2001_20151102.nsf
Yderligere oplysninger fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)
Specifikationer og yderligere dokumenter (herunder dokumenter til et dynamisk indkøbssystem) fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)
Del II: Kontraktens genstand
Indkøb
NUTS-kode DK04
Midttrafik er underlagt krav om løbende effektivisering af administrationen og har en forventning om, at de administrative processer i større grad kan digitaliseres og derved effektiviseres ved ibrugtagning af et nyt tidssvarende system.
Leverandøren skal derfor som option angive, hvorledes leverandøren kan medvirke til at realisere effektiviseringspotentialet, herunder anføre pris for udarbejdelse af en konkret handlingsplan samt angive det forventede effektiviseringspotentiale.
Midttrafik er interesseret i at arbejdet med realisering af gevinster indarbejdes og igangsættes allerede i 2016 og integreres i hele driftsperioden. Midttrafik er ligeledes meget interesseret i at gevinsterne står mål med omkostninger til effektiviseringsindsatsen.
Det er et krav, at systemet senest den 1.10.2016 skal være klar til ibrugtagning, idet systemet skal kunne anvendes til håndtering af forsupplementsperioden 1.9.2016 (mindstekrav).
Følgende opgaveområder og processer skal understøttes af det tilbudte økonomisystem:
— Kontoplan
— Budget og budgetopfølgning
— Debitor, herunder opkrævning af kontrolafgifter
— Anlægsstyring, anlægsregnskab og aktivregistrering
— Betaling, kreditor, bogføring og disponering
— Anvisning og kontrol af udbetalinger
— Rapportering og analyse, herunder rapportering vedr. Forventet regnskab
— Økonomi og regnskab, herunder årsregnskab og omkostningsregnskab.
Midttrafik foretager tillige økonomiadministration for interessentselskaberne Aarhus Letbane I/S og Aarhus Letbane Drift I/S.
Leverandøren skal have et indgående kendskab til økonomiopgaver og økonomistyring i et trafikselskab herunder de politiske og administrative processer, som kendetegner trafikselskabers økonomiforhold.
Økonomisystemet skal understøtte den nødvendige datamæssige integration med en lang række øvrige it-løsninger, som leverer og trækker økonomidata. De relevante integrationer fremgår af udbudsmaterialet.
Udover systemet skal leverandøren levere følgende ydelser:
— Projektledelse
— Installation, opsætning og konfigurering
— Tilgængeliggørelse af eksisterende data (option)
— Implementeringsbistand
— Testplanlægning og afprøvning
— Uddannelse ved ibrugtagning af systemet (option).
Der henvises i øvrigt til udbudsmaterialet og optionerne i pkt. II.2.2).
72000000, 72265000, 72261000, 72254100, 72253200, 72311100
— Administratorer: 2
— Administrator uden brugerredigering: 1
— Superbrugere: Ca. 15
— Brugere: Ca. 125.
Beskrivelse af disse optioner: Der er følgende tilknyttede ydelser og optioner, der, jf. udbudsmaterialets krav hertil, skal gives tilbud på (mindstekrav):
— Bistand til realisering af effektiviseringspotentiale
— Tilgængeliggørelse af eksisterende data
— Uddannelse i forbindelse med ibrugtagning af systemet
— Regnskabsafslutning og læseadgang til historiske data
— Data fra Midttrafik-bestilling
— Data fra Billetkontrolsystemet
— Data fra FlexDanmarks selvbetjeningssystem
— Data til ledelsesinformation
— Data fra rejsekortsystemets sagsbehandlingssystem
— Data fra rejsekortsystemets salg af kontantbilletter
— Data fra Køreplans- og afregningssystemet.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Udenlandske virksomheder, der ikke er etableret i Danmark, skal således vedlægge en erklæring på tro og love om, hvorvidt ansøger har opfyldt sine forpligtelser med hensyn til betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor ansøger er etableret. Såfremt ansøger ikke er eller har været forpligtet til at betale skatter, afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i Danmark, skal dette eksplicit anføres som begrundelse for, at en sådan tro og love-erklæring ikke er vedlagt.
Ansøger kan som et alternativ til en tro og love-erklæring vedlægge autoritativ dokumentation fra relevant(e) myndighed(er) i det pågældende land. Som dokumentation for betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i Danmark kan således vedlægges en serviceattest fra Erhvervsstyrelsen. Udenlandske virksomheder, der ikke er etableret i Danmark, kan som dokumentation for betaling af skatter og afgifter og bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til retsforskrifterne i det land, hvor virksomheden er etableret, vedlægge en tilsvarende autoritativ attest fra den relevante myndighed i det land, hvor den udenlandske virksomhed er etableret.
Udbudsmaterialet indeholder en tro og love erklæring, der kan anvendes.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (konsortium) skal oplysningerne afgives for hver enkelt deltager.
Udbudsmaterialet indeholder en »erklæring om konsortiedannelse«, der kan anvendes.
En erklæring om tilbudsgivers samlede omsætning i de 3 seneste disponible regnskabsår afhængigt af, hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed, hvis tallene for denne omsætning foreligger.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (konsortium) skal oplysningerne afgives for hver enkelt deltager.
Udbudsmaterialet indeholder en »erklæring om konsortiedannelse«, der kan anvendes.
Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (f.eks. underleverandører eller enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber) skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver fuldt ud kan råde over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, jf. forsyningsvirksomhedsdirektivets art. 54, stk. 5. Dette kan f.eks. ske ved en erklæring eller ved fremlæggelse af dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed. I modsat fald har kunden ikke mulighed for at lægge vægt på andre enheders formåen.
Udbudsmaterialet indeholder en underleverandør erklæring, der kan anvendes.
Mindstekrav: Det er i forhold til den årlige omsætning et mindstekrav, at tilbudsgiver kan dokumentere en samlet årlig omsætning på minimum 5 000 000 DKK i gennemsnit i de 3 seneste disponible regnskabsår, hvis tallene for denne omsætning foreligger.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (konsortium) skal oplysningerne afgives for hver enkelt deltager.
Udbudsmaterialet indeholder en »erklæring om konsortiedannelse«, der kan anvendes.
Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (f.eks. underleverandører eller enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber) skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver fuldt ud kan råde over de ressourcer, der er nødvendige for kontraktens udførelse, jf. forsyningsvirksomhedsdirektivets art. 54, stk. 6. Dette kan f.eks. ske ved en erklæring eller ved fremlæggelse af dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed. I modsat fald har kunden ikke mulighed for at lægge vægt på andre enheders formåen.
Udbudsmaterialet indeholder en underleverandør erklæring, der kan anvendes.
Mindstekrav: Det er i forhold til tilbudsgivers forelæggelse af listen over de betydeligste tilsvarende tjenesteydelser et mindstekrav for at kunne komme i betragtning som egnet leverandør, at tilbudsgiver kan dokumentere erfaring med levering af tilsvarende ydelser til offentlige myndigheder.
Tilbudsgivere, der helt eller delvist undlader at afgive samtlige de krævede oplysninger, risikerer ikke at komme i betragtning som tilbudsgivere.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (= konsortium) skal oplysningerne gives for hver enkelt tilbudsgiver.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Klagenævnet for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
2100 København Ø
DANMARK
Mailadresse: klfu@erst.dk
Telefon: +45 35291095
Internetadresse: http://www.klfu.dk
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen.
Klagen skal vedlægges et klagegebyr på 10 000 DKK. Ved klager over overtrædelse af EU's udbudsdirektiver indbetales dog et gebyr på 20 000 DKK.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK
Mailadresse: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://ww.kfst.dk