Fakta om udbudet
Udbyder
De nationale geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland
Vindere
Multifunktionelt, hyperspektralt letvægtsinstrument
(03.12.2021)
Norsk Elektro Optikk AS
Østensjøveien 34
0667 Oslo
Kompakt, letvægts hyperspektralt instrumentsystem
De nationale geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland
Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed
Varer
Del I: Ordregivende myndighed/enhed
CVR-nummer: 5514 5016
Postadresse: Øster Voldgade 10
By: København K
NUTS-kode: DK Danmark
Postnummer: 1350
Land: Danmark
Kontaktperson: Marianne Vestergaard
E-mail: mve@geus.dk
Telefon: +45 31103038
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.geus.dk/
Del II: Genstand
Kompakt, letvægts hyperspektralt instrumentsystem
Multifunktionelt hyperspektralt letvægtsinstrument, der monteret på drone, helikopter, skib eller på trefod kan optage data under feltarbejde i Grønland, og med en konfiguration der tillader samme instrumentsystem i laboratoriesammenhæng at blive anvendt på materialekarakterisering af eksempelvis borekerner og bjergartsprøver.
København
GEUS udfører en række forskningsopgaver der bl.a. omhandler geologisk kortlægning i Grønland og karakterisering af geologiske materialer. Siden 2002 har GEUS udviklet ekspertise i anvendelsen af hyperspektrale data til støtte for disse opgaver og står nu med et behov for selv at kunne tilvejebringe hyperspektrale data for at løfte de forskningsmæssige opgaver. Derfor vil GEUS indkøbe et hyperspektralt system, der kan optage data under feltarbejde i Grønland, og med en konfiguration der tillader samme instrumentsystem at blive anvendt på materialekarakterisering af eksempelvis borekerner og bjergartsprøver.
Den instrumentkonstellation, der ønskes indkøbt: et multifunktionelt, hyperspektralt letvægtsinstrument (til bl.a. dækning af den krævede infrarøde båndbredde) med fleksibel, integreret laboratorie- og feltopsætning, inklusiv software samt træning og installation til feltbrug.
Instrumentkonstellationen skal være robust og kunne anvendes til en række formål, herunder skal det kunne monteres og installeres på helikopter, droner og skib, og det skal kunne anvendes på trefod i felten samt indgå i laboratorie billedspektroskopi.
Særligt feltarbejdet i Grønland kalder på specifikationer der ligger ud over hvad der almindeligvis tilbydes på markedet, idet de hyperspektrale sensorinstrumenter skal være robuste og med lav vægt og lavt strømforbrug, således at de kan påmonteres en helikopter til fjernoptagelser (100-1000 m) af bjergvægge. Der er desuden krav til hastigheden af optagelserne, da helikopteren bevæger sig med 70-100km/t. Samtidig skal sensorinstrumenterne kunne påmonteres andre optiske linser og dermed finde anvendelse til borekerneskanning og andre opgaver fra 0,3-50 m afstand fra objekterne.
Primære tekniske specifikationer
-Spektralt område (nm): VNIR 400 – 1000 hhv. SWIR 960 – 2500
-Spektral prøvetagning (nm): VNIR 3 – 4 v hhv. SWIR 4 – 5
-Spatial opløsning (i pixels): VNIR 1800 hhv. SWIR 640
-Antal spektrale bånd: VNIR 186 hhv. SWIR 360
-Effekt (W) Max 30
-Vægt Max 10 kg
-Dimensioner (l–b–h) Max 40 – 10 – 15 cm
-Min. acquisition speed (fps) 250 for VNIR 120 for SWIR
-Close-up linser til kortdistance-målinger for skanning af bl.a. prøver på en afstand af 1 m eller mindre
-Field expander for doubling FOV
-Pushbroom skanning tilstand
-Omfattende, operationel software-pakke med mulighed for laboratorie-, felt- og luftbaserede billedoptagelser.
Del IV: Procedure
- Udbuddet er ikke omfattet af direktivet
Der ønskes indkøbt: et multifunktionelt, hyperspektralt letvægtsinstrument (til bl.a. dækning af den krævede infrarøde båndbredde) med fleksibel, integreret laboratorie- og feltopsætning, inklusiv software samt træning og installation til feltbrug vha. drone, helikopter, skib og på trefod på land samt i laboratoriesammenhæng.
Både udstyr og opsætning af det ønskede kompakte, high performance hyperspektrale instrument er specialiseret og eksisterer ikke som markedsstandard, se også beskrivelse af formål/opgaver samt tekniske specifikationer i Del VI.3 Yderligere oplysninger.
Gennem GEUS’ forskning og afprøvning af hyperspektrale optagelsesteknikker og instrumenter i forskellige opsætninger og situationer de seneste år, står det klart, at der nok findes virksomheder, som sælger hyperspektrale instrumenter, der enkeltvis principielt kan anvendes til de enkelte opgaver, men at der kun findes én, der tilbyder instrumenter der dækker hele anvendelsesområdet, nemlig den norske virksomhed Norsk Elektro Optikk AS
Det er derfor vores klare vurdering, at ingen andre virksomheder, hverken i Danmark eller i udlandet, ud over Norsk Elektro Optikk AS, vil være i stand til at levere det ønskede udstyr med tilhørende opsætning på grund af manglende konkurrence af tekniske årsager.
Kontrakten er endnu ikke indgået. Vi påtænker at indgå kontrakt med det pågældende firma efter udløbet af Standstill-perioden den 11. december 2021.
Del V: Kontrakt-/koncessionstildeling
Multifunktionelt, hyperspektralt letvægtsinstrument
Postadresse: Østensjøveien 34
By: Oslo
NUTS-kode: NO Norge
Postnummer: 0667
Land: Norge
Telefon: +47 63877000
Internetadresse: https://neo.no/home
Del VI: Supplerende oplysninger
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://klfu.naevneneshus.dk/
By: København
Land: Danmark
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens § 2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.
I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbuds-givere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds klagevejledning kan findes på https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/vejledning/
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://www.kfst.dk