23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2015/S 179-325298
Offentliggjort
16.09.2015
Udbudstype
Forhåndsmeddelelse

Udbyder

Rigspolitiet

INTEL (Digital Analyseplatform)


Rigspolitiet

Vejledende forhåndsmeddelelse

Tjenesteydelser

Direktiv 2004/18/EF

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn, adresser og kontaktpunkt(er)

Rigspolitiet
Polititorvet 14
1780 København V
DANMARK
Mailadresse: intel-anskaffelse@politi.dk

Yderligere oplysninger fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

I.2) Type ordregivende myndighed
Ministerium eller en anden myndighed på nationalt plan eller forbundsplan, herunder regionale eller lokale afdelinger
I.3) Hovedaktivitet
Offentlig orden og sikkerhed
I.4) Kontrakt indgås på andre ordregivende myndigheders vegne
Den ordregivende myndighed indkøber på andre ordregivende myndigheders vegne: nej

Del II.B: Kontraktens genstand (Varer eller tjenesteydelser)

II.1) Den ordregivende myndigheds betegnelse for kontrakten:
INTEL (Digital Analyseplatform).
II.2) Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted
Tjenesteydelseskategori nr. 7: Edb-tjenesteydelser og hermed beslægtede tjenesteydelser

NUTS-kode DK

II.3) Oplysninger om rammeaftale
II.4) Kort beskrivelse af arten og mængden eller værdien af varerne eller tjenesteydelserne:
Rigspolitiet forventer at gennemføre et EU-udbud efter direktiv 2009/81/EF af 13.7.2009 (Forsvars- og Sikkerhedsdirektivet) med henblik på anskaffelse af en ny analyseplatform. I forbindelse med udbuddet vil der blive stillet krav om sikkerhedsgodkendelse til et niveau, som kræves af ordregiver i henhold til de til enhver tid gældende regler, jf. Justitsministeriets cirkulære nr. 10338 af 17.12.2014 (sikkerhedscirkulæret).
Anskaffelsen tager sit udgangspunkt i et af de 12 tiltag i regeringens initiativ »Et stærkt værn mod terror«, under overskriften »Øget IT- og Analysekapacitet«.
Anskaffelsen gennemføres af hhv. Politiområdet og Politiets Efterretningstjeneste (herefter »PET«) — begge er organisationer under Rigspolitiet og Justitsministeriet. Der vil være tale om en fælles anskaffelse, der forventes at munde ud i 2 separate delaftaler.
Den nye digitale analyseplatform forventes at kunne understøtte strukturerede såvel som ikke-strukturerede data. Den skal kunne integrere med en række datakilder, der anvender varierende dataformater og teknologier.
Den digitale platform forventes at kunne fremsøge og udstille mangeartede data fra en række forskellige systemer i én samlet brugerflade. Analyseplatformen bør ligeledes kunne anvende en række gængse algoritmer og teknologier til mønstergenkendelse i meget store datamængder.
Al håndtering af data skal endvidere kunne afvikles indenfor rammerne af den gældende lovgivning for hhv. Politiområdet og PET.
Yderligere oplysninger om baggrunden for anskaffelsen og behovet for øget it-understøttelse kan indhentes her:
http://www.stm.dk/multimedia/Et_st_rkt_v_rn_mod_terror.pdf
http://justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelelser/pdf/2015/Evaluering.pdf
Forud for udbuddet gennemføres der en teknisk dialog med aktører på markedet med særskilt fokus på understøttelse af PET's forretningsmæssige behov. Den tekniske dialog varetages derfor af PET alene.
Nærmere beskrivelse af den tekniske dialog, herunder fristen for anmodning om deltagelse, er anført i punkt II.8).
II.5) CPV-glossaret (common procurement vocabulary)

72000000

II.6) Planlagt startdato for tildelingsprocedurerne
II.7) Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb
II.8) Yderligere oplysninger:
Som led i forberedelsen af det kommende udbud ønsker PET indsigt i markedet for digitale analyseplatforme. Med dette for øje ønsker PET at indgå i en teknisk dialog med aktører, der har idriftsatte løsninger, som anvendes til understøttelse af forretningsmæssige behov, som er sammenlignelige med PET's forretningsmæssige behov.

Virksomheder, som har interesse i at deltage i dialogen, kan fremsende anmodning om deltagelse til nisa@pet.dk. Fristen for fremsendelse af anmodning om at deltage i den tekniske dialog udløber fredag, den 18.9.2015, kl. 12.00 (dansk tid). Af anmodningen skal fremgå, navn og CVR-nr. for den ansøgende virksomhed.

Særligt af hensyn til PET's ressourceforbrug ved gennemførelse af den tekniske dialog, vil der maksimalt blive inviteret 4 virksomheder til at deltage. Såfremt der er flere end 4 virksomheder, der anmoder om deltagelse i dialogen, vil PET alene invitere de virksomheder, som har eksisterende, idriftsatte analyseplatformsløsninger til understøttelse af sammenlignelige forretningsmæssige behov. Såfremt der er flere end 4 virksomheder, der har eksisterende, idriftsatte løsninger, som understøtter sammenlignelige forretningsmæssige behov, vil PET invitere de virksomheder, der, baseret på deres anmodning, vurderes at være et repræsentativt udsnit af markedet for de efterspurgte ydelser.
Det ses derfor gerne, at virksomhederne udarbejder og medsender en kort beskrivelse af virksomheden i relation til de ovennævnte forhold, der vil kunne bruges ved en eventuel udvælgelse.
PET forbeholder sig retten til at anmode virksomhederne om at fremsende yderligere relevante produkt- og virksomhedsoplysninger til brug for en eventuel udvælgelse af, hvem der vil blive indkaldt til deltagelse i den tekniske dialog.
De 4 udvalgte virksomheder vil modtage svar på deres anmodning om deltagelse i den tekniske dialog senest den 23.9.2015, kl. 16:30. PET vil vedlægge en tilmeldingsblanket for virksomhedens tilmelding til dialogmødet, som virksomhederne bedes udfylde og returnere til PET.
Den tekniske dialog vil bestå af et indledende fælles informationsmøde for de 4 udvalgte virksomheder og et efterfølgende bilateralt møde mellem den pågældende virksomhed og PET. Møderne vil blive gennemført på dansk, dog kan den tekniske gennemgang af produkter og teknologier gennemføres på engelsk, hvis dette ønskes af virksomheden.
En eventuel udelukkelse fra at deltage i den tekniske dialog har ingen betydning for den efterfølgende mulighed for at blive prækvalificeret til at byde på opgaven. Prækvalifikationen gennemføres således helt uafhængigt af ovenstående forløb og på baggrund af andre udvælgelseskriterier, idet formålet med prækvalifikationen er en egnethedsvurdering, mens formålet med den tekniske dialog er at opnå øget viden om og indsigt i, hvordan markedet fungerer.
Afholdelse af informationsmøde:
Informationsmødet vil blive afholdt den 25.9.2015 fra kl. 10:00 til 12:00. Der kan maksimalt deltage 3 personer fra hver virksomhed.
Formålet med informationsmødet er, at aktørerne får et øget indblik i PET's forretningsmæssige behov. Informationsmødet vil tage udgangspunkt i bl.a. politiets evalueringsrapport af krudttønden, såvel som indsatserne i Regeringens »Et stærkt værn mod terror«.
PET vil ikke på nuværende tidspunkt dele informationer om specifikke datakilder, teknologianvendelse, omfang eller kapacitet.
PET vil endvidere præsentere markedsaktørerne for overordnede beskrivelser af mulige anvendelsesscenarier for analysestøtteplatformen, samt indikere, hvilke scenarier PET er interesseret i ifm. produktdemonstrationen under det videre dialogforløb.
Efter afholdelse af informationsmødet vil et referat af informationsmødet sammen med slides fra mødet blive sendt ud til alle de virksomheder, som har sendt anmodning om deltagelse i den tekniske dialog. Denne præsentation vil ligeledes indgå som en del af det udbudsmateriale, som vil danne grundlag for det planlagte udbud.
Afholdelse af dialogmøder:
Dialogmøderne forventes afholdt i uge 40-uge 41 efter aftale med den enkelte virksomhed.
På dialogmødet skal aktøren anskueliggøre, hvordan deres løsning kan dække PET's forretningsmæssige behov, samt demonstrere forskellige brugsscenarier af, hvordan analyseplatformen anvendes til understøttelse af sammenlignelige forretningsmæssige behov.
Dialogmødet vil bestå i ét bilateralt møde af maks. 4 timers varighed mellem den pågældende virksomhed og PET, hvor PET med udgangspunkt i den enkelte virksomheds produkter og erfaringer, ønsker at få et nærmere indblik i blandt andet:
— Forevisning af virksomhedens løsning(er), som allerede er idriftsat til understøttelse af sammenlignelige forretningsmæssige behov
— Forventninger til videreudvikling og muligheder for opdatering af disse løsninger
— Den enkelte aktørs leverance- og rettighedsmodel.
Øvrige oplysninger:
PET forbeholder sig ret til under et efterfølgende udbud at anvende enhver information, som virksomheder afgiver i en anmodning om at deltage eller under den tekniske dialog, medmindre virksomheden forudgående har tilkendegivet, at informationen afgives i fortrolighed, udgør en forretningshemmelighed eller er omfattet af eksklusive enerettigheder.
Det bemærkes for en god ordens skyld, at de omkostninger, som virksomheder måtte have ved at deltage i den tekniske dialog, ikke godtgøres af PET.
Som afslutning på den tekniske dialog udarbejder PET et afsluttende notat, hvoraf opsamling på processen samt eventuel supplerende information med videre vil fremgå. Relevante oplysninger fra notatet vil blive gjort tilgængeligt i forbindelse med det planlagte udbud.

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Kontraktbetingelser
III.1.1) De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:
III.2) Betingelser for deltagelse
III.2.1) Oplysning om reserverede kontrakter

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om EU-midler
Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
VI.2) Yderligere oplysninger:
Se ovenfor under punkt II.8) om gennemførelse af teknisk dialog.
VI.3) Oplysninger om den generelle lovramme
Relevante statslige internetadresser, hvor der kan fås oplysninger

Skattelovgivning http://www.skat.dk

Miljøbeskyttelseslovgivning http://www.mst.dk

Beskyttelse på arbejdspladsen og arbejdsvilkår http://www.at.dk

VI.4) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
11.9.2015

Send til en kollega

0.031