Hvad koster det at bygge nyt hus?
Beliggenhed, størrelsen på huset og husets design er blot nogle af de elementer, der kan rykke en del på prisen. Inden du går i gang med byggeprojektet, er det nødvendigt, at du ved præcis, hvor meget huset ender med at koste. Her kan en erfaren byggerådgiver hjælpe dig godt på vej.
Der er mange ting, der skal tages stilling til i forbindelse med et husbyggeri. Først og fremmest skal der købes en byggegrund i det område, hvor du vælger at bosætte dig. Dernæst skal du vælge husets design, og der skal udføres arkitekttegninger. Først derefter kan det første spadestik tages.
Hvad koster det at bygge et nyt hus? Det kan Selvbyg Support fra Thisted give et svar på her. Firmaet har specialiseret sig i rådgivning for selvbyggere, og på deres hjemmeside kan du se en meget overskuelig forklaring på prisen på de forskellige hustyper typisk lander på.
Inden du begynder på byggeprojektet, er det vigtigt at vide, hvor meget dit nye hus kommer til at koste. Samtidig skal du sikre dig, at prisen ikke skrider undervejs i byggeriet.
Mange faktorer spiller ind på prisen
Der er en del faktorer der spiller ind, når prisen på dit nye hus skal beregnes. Området du ønsker at bosætte dig i – og dermed grundprisen – er en af de største udgifter, der er forbundet med opførelsen af huset.
Dernæst er der stor forskel på prisen, alt efter hvilke materialer du ønsker, huset skal opføres i. En af de helt store poster er udgiften til inventar og tilbehør. Valget af skabe i køkken, bryggers, badeværelser og garderobeskabe i husets værelser kan være fra mange fabrikater og i mange prisklasser. Hertil kommer bordplader og hårde hvidevarer, som også kan rykke en del på prisen.
Hustypen har også betydning for prisen
Når du skal beregne husets pris, bliver prisen ofte opgjort i kroner pr. m2. På den måde kan du let få et overblik over den samlede pris, hvis du vælger at bygge huset større eller mindre.
Hvis kvadratmeterprisen f.eks. er 15.000 kr., kan du let beregne, hvad et hus på 100 m2 vil koste, og du kan hurtigt gang op til f.eks. 150 m2. Læs mere på Selvbygsupport.dk, hvad det præcist koster at bygge et nyt hus.
Som tommelfingerregel kan du regne med, at et traditionelt firkantet hus med murede gavle har den laveste kvadratmeterpris. Prisen stiger alt efter sværhedsgraden i opførelsen. Når du vælger forskudte bygninger eller forskudte plan, afvalmede tage, vinkelhuse osv., stiger prisen i takt med ønskerne. Det vil med andre ord sige, at et arkitekttegnet hus naturligvis er dyrere end et mere simpelt design.