23948sdkhjf

Tag en uddannelse hvor man kan bruge hænderne

I Danmark har vi efterhånden svært at ved at få folk til at tage en praktisk uddannelse som håndværker eller anden praktisk uddannelse.

De fleste vil gerne have en akademisk uddannelse, hvilket i sig selv er helt fint, men hvis det fortsætter, kan der blive en mangel på håndværkere og folk der kan sit kram med hænderne.

Det er ikke til at sige nøjagtigt hvorfor der er en hældning mod de akademiske uddannelser, men man må antage at alt den tilgængelige information vi har mellem hænderne gennem sociale medier og generelt bare internettet, har fået folk til at hælde mod akademiske uddannelser.

Men måske en praktisk uddannelse er mere dig? I denne artikel giver vi dig et par gode grunde til at tage en uddannelse hvor du får lov at bruge hænderne og kreativiteten lidt mere – der er nemlig ikke noget rigtigt eller forkert når det kommer til uddannelse.

Hvis skolen aldrig har været noget for dig, er en praktisk uddannelse måske at foretrække
Hvis skolen aldrig rigtigt har tiltalt dig, og hvis du generelt bare har haft svært ved at følge med, så kan det være at du er skabt til en mere praktisk og håndgribelig uddannelse. Det er på ingen måde forkert, selvom samfundet ikke ligefrem belønner folk der har det svært i skolen.

Der er absolut ingenting i vejen med at vælge den vej – tværtimod så kan det vise sig at være et godt træk eftersom vi jo bliver færre og færre håndværkere i Danmark. Har du krudt i røven er det nok heller ikke et kontor du skal sidde på hele dagen, og derfor er en uddannelse hvor du kommer ud og får brændt noget energi af dagligt en rigtig god mulighed.

Værdsætter du at arbejde udenfor? – så er en akademisk uddannelse nok ikke for dig
Det er ikke alle der kan indfinde sig med at sidde indenfor at arbejde hele dagen. Hvis du er en af dem, så skal du nok heller ikke lede efter en akademisk uddannelse, men derimod en mere praktisk uddannelse. Det behøver jo heller ikke at være de klassiske ”murer eller tømre” uddannelser – der findes også mange andre som f.eks. gartner eller landmand.

Så hvis du hellere vil arbejde udenfor og kreere noget med hænderne, ræse rundt på maskiner som f.eks. minilæssere, mærke naturens elementer og meget mere, så skal du nok ikke på universitetet.

Kombinering af begge uddannelsesformer er også en mulighed
Det er også en mulighed at kombinere en håndværker uddannelse med akademisk uddannelse, hvilket altså giver dig lidt af det bedste fra begge verdener. Du kan f.eks. tage en håndværker uddannelse og kombinere den med en ingeniøruddannelse, og dermed har du altså erfaringer fra din håndværker uddannelse som gør dig til den perfekte kandidat til højere stillinger inden for håndværkerbranchen.

Det bliver mere og mere populært med uddannelser der har lidt af begge sider, da det generelt virker til at være netop den mellemvej som vi mangler i vores uddannelsessystem.

Send til en kollega

0.016