23948sdkhjf

Tegl- eller betontag?

Bliv klog på alt fra undertag til forsikring

Overvejer du at få lagt enten beton- eller tegl tag? De to tagtyper minder meget om hinanden i udseende, men de har ikke de helt samme egenskaber i forhold til alt andet. 

Spørgsmål som: “Hvilke typer tag kræver undertag?” eller “holder betontag længere?” fylder meget, og i artiklen her svarer vi dig på begge spørgsmål. 

Både betontag og tegl tag kræver undertag
Står dit valg mellem betontag og tegl tag, er det lige godt, når det kommer til undertag. For svaret er: Ja, de kræver begge undertag. De to tagsten er kendte for at være til at kigge ud af, hvis ikke der er et undertag – og det vil også betyde, at regn, slud og sne vil kunne komme ind, hvis ikke et undertag er til stede. 

I fortiden understrøgede man betontag, men i dag bruger man typisk bruger undertag, da det er den mest solide løsning. Vælger du undertag, er du desuden sikret en løsning, som ikke kræver løbende vedligeholdelse. 

Hvilket tag holder længst?
En anden vigtig faktor, som mange bruger til at vælge en af de to tagtyper ud fra, er, hvilket der holder længst. 

Her er tegltag vinderen med en holdbarhed på mellem 60-100 år. Det er lige ti år mere, end betontag kan love, som gennemsnitligt ligger på 50 år. Det er selvfølgelig med forbehold for, at det er et korrekt monteret tag. Er taget ikke monteret håndværksmæssigt ordentligt, er det slet ikke sikkert, det holder i ti år.

Kan du selv lægge taget?
Begge tagtyper kan du lægge selv. Men det frarådes kraftigt, at du selv lægger begge slags tag. Ligesom der er dygtige læger uddannet til at behandle dig, er der dygtige tømrere uddannet til at lægge et tag, der er snorlige og holdbart. 

Vil du selv lægge dit nye tag, skal du være klar på at arbejde hårdt, læse op på opgaven og have en god forsikring klar. 

Hvad koster de to tagtyper?
Sidst men ikke mindst tager vi et kig på prisen på de to typer af tag. Betontagsten har en gennemsnitlig pris på 750 kroner per kvadratmeter og opefter inklusiv nedtagning, bortskaffelse, montage, tagrender, moms og så videre. 

Tegltagsten ligger lige lidt højere på 875 kroner per kvadratmeter og opefter inklusiv nedtagning, bortskaffelse, montage, tagrender, moms og så videre. Det er ikke en kæmpestor forskel – men det kan alligevel gøre en stor forskel for den samlede pris på dit tag. 

Hvad skal du vælge? I sidste ende handler det om pris og holdbarhed
Vi har etableret, at et tegltag er dyrere end et betontag. De kræver begge undertag, og de kan begge lægges af dig selv – men det frarådes kraftigt. 

Et tegltag holder op til 40 år længere end et betontag, forudsat at det er korrekt lagt. Og så er der selvfølgelig udseendet på de to typer, og det er en subjektiv sag. 

Er du villig til at betale en smule mere, kan du få et tegl tag, der holder længere. Men det er ikke nødvendigvis den rigtige løsning for dig – det kommer an på, hvad dit budget og din personlige smag siger til de forskellige løsninger. 

Send til en kollega

0.016