23948sdkhjf

Tendenser i det danske erhvervsliv

Danmark er et dynamisk land som er i konstant forandring.

Landet har konkurrencedygtige virksomheder indenfor en bred vifte af brancher og gør sig ofte bemær-ket på det internationale plan. Dette indebærer også, at det danske erhvervsliv hele tiden er i udvikling og efterspørger dygtige medarbejder til at bidrage.

I dag er der brug for mange forskellige typer af mennesker som har kompetencer indenfor forskellige områder, men derudover er der også generelle tendenser som efterspørges i de fleste brancher. Disse tendenser kan variere, men vi vil tage udgangspunkt i de tendenser vi særligt ser i dag og uddybe dem nedenfor.

Mere brug af udenlandsk arbejdskraft
De sidste mange år og også i dag har det været attraktivt at ansætte udenlands arbejdskraft. De tilkom-mende medarbejdere har nemlig erfaring med en stor mængde af brancher, heriblandt byggebranchen, skovindustrien, fiskeri og landbrug.

I Danmark er der flere virksomheder som udbyder udenlandsk arbejdskraft og håndplukker dygtige men-nesker rundt omkring i verden. Typisk vil arbejderne være fra Østeuropa og dette er der gode grunde til. En af grundende er, at de ikke kræver særlig arbejdstilladelse og dertil kommer fra et arbejdsmarked som på flere måder minder om det danske. Medarbejderne er dygtige til hurtigt at sætte sig ind i diverse op-gaver og rutiner og kan typisk også tale engelsk. En eksempelvis polsk håndværker er derfor i dag yderst efterspurgt på det danske arbejdsmarked og bidrager med arbejdsomhed og gode evner.

Større fokus på samarbejdsevner
I mange brancher har det indtil nu været okay, hvis man har ønsket at arbejde alene, men dette ændrer sig mere og mere. I dag efterspørger mange virksomheder kompetente kollegaer som er i stand til at ha-ve et godt samarbejde med andre.

Hertil bliver det også mere normalt, at man på arbejdspladsen arbejder i grupper under hele forløbet og følges fra start til slut under hele projektet. Det er derfor vigtigt at man sørger for at udvikle sine samar-bejdsevner og være god til at bidrage til et større hold. Er du desuden interesseret i at blive opdateret på udvikling i Danmark på daglig basis, kan du følge det danske erhvervsliv på ownr.dk

Efterspørgsel på digitale færdigheder
I takt med digitaliseringen er det i dag meget værdifuldt at være komfortabel med internettet og det dan-ske arbejdsmarked efterspørger i denne forbindelse flere og flere digitale hajer. Dem som har stærke kompetencer indenfor eksempelvis kodning og digital markedsføring kan derfor se frem til en bred vifte af muligheder når det kommer til at finde arbejde. Diverse virksomheder søger nemlig mennesker som kan optimere deres hjemmesider, så de på den måde rangerer bedre på søgemaskinerne og tiltrækker flere kunder.

Digitale færdigheder fylder desuden mere og mere i uddannelsessystemet, og i dag er det muligt at væl-ge mellem mange uddannelser som har særligt fokus på det digitale. Valget af denne type uddannelse er meget populært og kræver et høj gennemsnit for at komme ind. Her er det dog vigtigt at understrege, at man kan lære det igennem erhvervserfaring og ikke nødvendigvis skolebænken.

Send til en kollega

0.031