23948sdkhjf

Tv-inspektion af kloakker eller afløb

Mange husejere oplever stoppede afløb eller kloak på et tidspunkt i livet. Det sker også i etagebyggeri og i erhvervsbygninger.

Når problemer med kloakken opstår, er det ofte noget, som skal løses hurtigt og gerne uden en større grave-entreprise i have eller anlæg omkring bygningen.

I sådanne tilfælde kan en TV-inspektion af kloakken nemt og hurtigt identificere årsagen og give et overblik over omfanget af en skade.

Hvad er en TV-inspektion?
En TV-inspektion er en moderne og effektiv måde at undersøge kloaksystemer på. Man fører et kamera ind i kloakledningen og kan på den måde undersøge de indvendige vægge af røret. Metoden bruges når der er mistanke om brud på kloakledninger, ved rotteangreb, ved tilbagevendende problemer med afløb eller tilstoppede rør.

Helt konkret er en TV-inspektion en måde hvor man kan identificere problemer, fejl eller skader på kloakrørene ved at inspicere kloakken med et kamera. Kameraet er udformet som en slange med selve kameraet på toppen. Derfor kan kameraet komme ind i de smalleste områder i kloakken. Et alternativ til kameraslangen er et robotkamera, som kan køre i rørtykkelser fra 110 mm og opefter. Det er velegnet til lidt større kloakrør.

Ved selve inspektionen sidder kloakmesteren typisk i kontrolrummet i lastbilen og styrer kameraslangen, samtidig med han noterer eventuelle problemer, fejl eller skader i kloakrørene.

Når TV-inspektionen er fuldført, udfærdiger kloakmesteren en rapport, som er baseret på hans fotos og optegnelser.

Sådan en optagelse fra en kloak tv-inspektion kan også hjælpe som dokumentation overfor forsikringsselskabet.

Hvorfor udføre tv-inspektion af kloak?
Det er vigtigt at finde årsagen i rørene for at kunne løse problemet. En TV-inspektion kan spare dig for både gener og penge, fordi man med en inspektion hurtigt kan lokalisere et problem og ofte klare det uden at skulle grave op.

Hvis du oplever lugtgener fra afløb eller har haft oversvømmelser i kælderen, vil det gode råd være, at du får undersøgt din kloak og dine rørledninger med en tv-inspektion. Det samme gælder, hvis der er fugtskader på ejendommen eller blokerede rør, som forhindrer gennemstrømning.

Anlægsgartner Gottlieb har eget topmoderne udstyr med både stikkamera og spuleanlæg. Med kameraet kan vi filme 360 grader og med stor præcision lokalisere problemer i kloakrør, uanset om det handler om forskudte samlinger i rørsystemerne, rødder, brud på selve rørene eller rotteskader.

Med tv-inspektionen kan vi finde den mest optimale løsning på et kloakproblem og samtidig tage fat på reparationer, før en skade udvikler sig og bliver til et større problem. 

Hos Anlægsgartner Gottlieb tilbyder vi også TV-inspektion forud for f.eks. et tilbud på strømpeforing og punktrenovering af din kloak.

Vi er miljøbevidste
Når vi udfører vores arbejde, er det vigtigt for os altid at overholde gældende lovkrav samt brancherelaterede regler. Vi forsøger at påvirke miljøet mindst muligt ved brug af miljørigtige hjælpematerialer og ved at køre i miljørigtige biler.

Desuden tilskynder vi vores medarbejdere til at agere miljøbevidste.

Send til en kollega

0.015