23948sdkhjf

Få et mobilabonnement, der passer til dit forbrug

Skal du have ubegrænset eller begrænset forbrug?

Mange danskere glemmer tit at tjekke deres telefonaftale efter og undersøge, om den matcher deres behov. Eller også tegner de hurtigt et abonnement uden at få valgt den rigtige pakke. Det kan give bagslag på flere fronter. En af dem er, hvis du rejser meget i udlandet og pludselig opdager, at der er røget mange nye regninger på, uden du vidste det. En anden kan være, at du pludselig har opbrugt al din data midt på måneden. Eller at du hver måned det sidste år har betalt unødvendigt meget.

Du kan gøre dig selv en tjeneste ved at tage dit mobilabonnement op til overvejelse. Her er nogle af de forskellige typer af abonnementer, som der findes på markedet i dag.

Skal du have ubegrænset eller begrænset forbrug?

Der er forskel på, om du ønsker ubegrænset data eller begrænset data. Ubegrænset er selvsagt den optimale løsning til dem, som bruger deres telefons internet utrolig meget. Det kan være til at downloade sange på Spotify, streame serier eller simpelthen bare søge efter nyheder eller skrive med folk på diverse sociale medier. Hører du til den gruppe af mennesker, kan det være stressende, hvis du altid når at opbruge dit data, inden måneden er omme. Her kan det måske godt betale sig at smide nogle ekstra kroner efter dit mobilabonnement. På den måde undgår du stress, når du gang på gang får en træls notifikation om, at du ikke har mere data.

Omvendt kan det være spild at have en ubegrænset datapakke, hvis du højst tjekker din mail en gang om dagen og ellers har din telefon slukket meget af tiden. Du kan måske spare penge i dit månedlige budget ved at skære ned. Selvfølgelig afhænger forbrug også af, om der er tale om en arbejdstelefon eller en privattelefon. Ofte betaler ens virksomhed dog abonnementet til den første.

Hvor meget ringer og sms’er du?

De samme overvejelser bør du gøre dig om taletid. I dag ringer mange måske på andre måder eller vælger at skrive sammen. Det kan sænke behovet for at købe taletid i minutter. Er man dog typen, der har gang i mange ting og taler med et væld af forskellige mennesker, kan et ubegrænset taletidsabonnement dog være alle pengene værd. Du kan få pakker med for eksempel to timers gratis taletid eller 10 timer.

Vær opmærksom, hvis du rejser meget

Roaming og internet er gratis inden for EU, men hvis du rejser i andre lande, kan det godt løbe op. Tjek med din leverandør inden afrejse, så du har styr på priser. De kommer også typisk i en SMS ved ankomst til det nye land. Hvis du rejser meget, skal du måske have gang i en speciel udlandspakke, som tager højde for din rejseaktivitet. Ved nogle abonnementer kan man få dataordninger eller telefontid, som er lidt mere skræddersyet til ophold i udlandet.

Det er altid en god idé at ringe til dit teleselskab og spørge ind til de forskellige pakker. På den måde kan du vælge lige præcis den, der passer til dit behov som bruger.

Send til en kollega

0.034