23948sdkhjf

Kreta kan tilbyde alt, hvad dit feriehjerte banker for

Smukke strande, lækkert badevand, kultur, natur, billig biludlejning og lækker mad er nemt at finde, når du besøger den største græske ø.

Kreta er meget mere end blot en hvilken som helst græsk ø. Mange steder, især i byerne eller langs den veludviklede nordkyst, føles det overhovedet ikke som en ø, men snarere som et land i sig selv. Det er en velhavende og til tider overraskende kosmopolitisk ø med en enorm og unik historie.

På samme tid har den alt hvad, du kan ønske dig af en græsk ø og mere til: fantastiske strande, fjerntliggende indlandsområder og gæstfri mennesker. At begive sig omkring på Kreta kan være besværligt, hvis alt er planlagt med “offentligt” eller private busser og diverse. Derfor anbefales det at gøre brug af billig billeje, når man er kommet til ferieøen.

Med nok jord til landbrug (og nogle overraskende gode vinmarker) er det en af de få græske øer, der sandsynligvis kunne klare sig selv uden turister. Ikke desto mindre er turisme en vigtig del af økonomien, især udnyttet langs nordkysten, hvor mange feriesteder næsten udelukkende tager højde for unge mennesker, som lokkes af dunkende barer og billig alkohol i højsæsonen.

Udforsk øen med billig biludlejning
De mere støjsvage, mindre kommercialiserede resorts og landsbyer ligger i begge ender af øen. Mod vest, mod Haniá og de mindre steder mod øst omkring Sitía. De høje bjerge i midten af landet er stadig næsten uberørte af turisme, det skyldes blandt andet at det er temmelig besværligt at begive sig rundt på Kreta. Det er derfor en god mulighed for at overveje billig biludlejning, når man er rejst afsted og står i lufthavnen.

Hvis du gerne vil opleve, hvad øen har at byde på både i øst og vest, kan det anbefales at anvende billig billeje, så du selv kan køre på opdagelse på øen. Lej en bil på ferien på Kreta, så du selv kan køre lige derhen du har lyst til, og oplev hvad andre ikke så nemt kan komme til!

Kretas forskelligheder
Af byerne giver Iráklion ofte et dårligt førstehåndsindtryk af øen, men byen er alligevel et besøg værd for det fremragende arkæologiske museum. Det er også tæt på de fantastiske minoiske steder i Knossos, Festos og Ayía Triádha mod syd.

Længere mod øst tilbyder det eksklusive feriested Áyios Nikólaos sofistikerede restauranter og hoteller, mens den mere stille og dovne by Sitía er en perfekt base til at udforske den østlige kystlinje. Med kurs mod vest ligger Réthymnon med en smuk gammel by og en fremragende strand, selvom Haniá mod vest slår den med flere længder, når det kommer til stil og hyggelig atmosfære.

Oplev den sydlige del af Kreta med billeje
Syd herfor ligger Samariákløften, hvor du kan tage en af de bedste vandreture i landet. Hvis du lejer en bil på Kreta gennem biludlejningen easyterra, er det nemt at besøge de steder, du allerhelst vil se. Du kan undgå de store folkemængder ved de store turistattraktioner ved at tage afsted tidligt om morgenen.

Selvom der er nogle klassiske seværdigheder, man skal se, når man besøger Kreta, så er det bestemt værd at starte bilen og bare køre ud i det blå. Du vil få en helt anden oplevelse af landet, når du kører væk fra de turistede områder og oplever det ægte Kreta i en bil, som du kan leje hos en billig biludlejning.

Med hensyn til klima har Kreta langt de længste somre i Grækenland, og du kan få en anstændig brun farve her helt ind i oktober og du kan bade i havet som minimum fra maj til begyndelsen af november. Det er altså ikke for sent at tage et smut til Kreta, hvis du stadig har noget ferie til gode i år. Lej en bil på ferien på Kreta, så du kan få det hele med!

Send til en kollega

0.015