23948sdkhjf

Sådan undgår du skader på arbejdet

En skade er et vidt og abstrakt begreb.

En skade kan være alt fra en musearm på kontorarbejdet til et ødelagt knæ ved lagerarbejde. Nogle skader er mere alvorlige end andre, men de er alle irriterende og sænker både arbejdskvaliteten og livskvaliteten. Næsten alle skader kan dog også undgås, men det er svært at undgå alle skader, da de især opstår på grund af gentagelser af den samme fysiske bevægelse, hvilket næsten alle gør på deres arbejde.

Kontormedarbejderen laver de samme bevægelser, når hun skriver på computer en hel dag, og lagerarbejderen laver den samme bevægelse, når han skal løfte noget mange gange om dagen. Skaderne står altid klar til at springe på dig og din krop, så det eneste du kan gøre, er at klargøre din krop på skadernes angreb.

Det kan du gøre for at modarbejde skaderne
Hvis du allerede har en skade, er lægen din bedst ven. Disse tips er mest til folk, hvor skaden endnu ikke har hægtet sig helt på:

- En proaktiv løsning, hvor du ikke selv behøver at gøre noget, er anskaffelsen af en ordentlig seng. En ordentlig seng, der kan tilpasse sig din krop, så din krop kan slappe helt af, kan gøre underværker i længden – se mere her på siden.

- Hav fokus på din form og ergonomi. Hvis du f.eks. har et kontorarbejde, bør du sidde ordentlig og skifte siddemåde et par gange om dagen.

- Hvis du har et fysisk hårdt arbejde som f.eks. lagerarbejde, hjælper det meget at være i god fysisk form. At arbejde er ikke det samme som at træne. Hvis du træner din krop stærk ved siden af, kan den bedre modstå arbejdets hårdhed.

- Få fat i din arbejdsmiljørepræsentant, hvis du oplever visse dele af arbejdet, der har effekt på dit helbred, men som du ikke selv kan gøre noget ved.

Send til en kollega

0.015