23948sdkhjf

Dansk softwarespecialist får stor udenlandsk forsvarsopgave

Schweiz er i gang med en større digitalisering af sit forsvar og har netop købt danske Systematics SitaWare C4I-løsning, som rummer kommando-, kontrol- og kommunikationsfunktionaliteter sammen med et nyt databaseret værktøj til beslutningsstøtte.

Det oplyser Systematic i en pressemeddelelse.

Ud over at være ny kunde hos Systematic, så er Schweiz samtidig det første land, som tager den nye business intelligence-løsning, SitaWare Insight, i brug.

Ved brug af kunstig intelligens kan SitaWare Insight analysere enorme datamængder og identificere afvigelser og opdagelser, som kræver særlig opmærksomhed og eventuel handling. Det sker eksempelvis gennem automatisk analyse af billeder og data fra satellitter og droner, sensorer og sociale medier.

- Det forbedrer kort og godt forsvarets evne til at indsamle, gemme og behandle efterretninger, men kernen i hele løsningen er integration og interoperabilitet – altså det, at vi kan samle data fra forskellige kilder og systemer, vise dem i et samlet overbliksbillede og ikke mindst være i stand til at dele og samarbejde med andre om disse informationer. De fleste lande – særligt i Europa - anerkender behovet for at kunne arbejde sammen med andre lande i konflikt- og krisesituationer. På den baggrund er der opstået et stort ønske om at være i stand til at operere og udveksle data på tværs af nationale institutioner og andre partnernationer, siger Henrik Sommer, Director Systematic Defence, i pressemeddelelsen.

I et interview med Børsen uddyber Henrik Sommer, at ordren til det schweiziske forsvar er en vigtig en af slagsen, der forhåbentligt kan åbne fere døre.

- Schweiz har ikke brugt Sitaware før, og når vi har solgt den første pakke med Insight, så er der slået hul, og så går det nemmere med at få solgt flere, siger han til Børsen.

Systematic er verdens største leverandør af kommandosystemer til forsvarsbrug, og den danske virksomheds forsvarssoftware, SitaWare, anvendes i dag af de fleste NATO- og NATO-partnerlande herunder USA, Tyskland, England, Letland, Danmark, Finland, Australien og New Zealand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078