23948sdkhjf

Dansk kameraproducent i fremgang forventer boom-effekt af OL

Når store fødevare- og sundhedskoncerner øger fokus på at levere fejlfrie produkter, kan det mærkes hos den danske producent ag industrikameraer JAI. Det skriver Børsen, der har mødt kamerakoncernens direktør i Japan, Masao Watabe.

- Vores marked vokser 9-10 procent hvert år. Fødevareovervågning vokser og pharma-markedet vokser fordi folk er meget optagede af mad og sundhed. Flere og flere selskaber begynder at automatisere for at lave bedre fødevarer, fortæller Masao Watabe

JAIs primære produkter er kameraer til overvågning af fødevarer og famaceutiske produkter, og ifølge Masao Watabe er der på netop dette område sket en stor fremgang gennem de seneste år.

- For 10 år siden var der ingen der tog sig af den slags. Når vi prøvede at sælge kamerakonceptet til fødevarevirksomheder, sagde de "nej, det er for dyrt". I dag betaler de mange penge for at holde en høj fødevarekvalitet, fortæller direktøren.

 Går målrettet efter OL

Ifølge Børsen har selskabet oplevet en vækst på 40 procent på fire år, og sidste år omsatte JAI for over 300 millioner kroner og lavede et overskud på 25 millioner.

Udover overvågningen til fødevare- og medicinalproduktion har JAI også store tv-producenter og sportsarrangører inden for blandt andet hestevæddeløb, baseball og basketball som kunder. Her bruges JAIS kameraer til målfoto og til at lave 360 graders visualisering af en situation på banen, og derfor tror Masao Watabe også på, at næste års OL i Tokyo kommer til at styrke forretningen yderligere.

- Vi går målrettet efter OL i Tokyo, og jeg forventer en boom-effekt af den sportsbegivenhed. Mange sikkerhedssystemer bliver installeret i forbindelse med OL fordi vi forventer, at et enormt antal udlændinge vil komme til Japan, fortæller Masao Watabe.

JAI, en sammentrækning af Jørgen Andersen Ingeniørfirma, er stiftet i 1963 af Jørgen Kjeld Andersen, der stadig ejer og leder virksomheden.

Læs mere om: jai
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096