23948sdkhjf

Mobile robotter en gevinst for arbejdsmiljøet

Indtoget af mobile robotter vil ifølge Dansk Industri betyde færre ulykker og mindre nedslidte medarbejdere. Det skriver netmediet Business Insights.

Ifølge Anders Just Pedersen, arbejdsmiljøchef i Dansk Industri, vil langt flere virksomheder i de kommende år tage teknologien til sig, og han forventer, at selvkørende godsrobotter om ti år vil være en del af de fleste virksomheders standardudrustning på lige fod med eksempelvis trucks.

Anders Just Pedersen ser tre forskellige aspekter, der vil øge efterspørgslen.

- For det første eliminerer robotterne den menneskelige faktor, der f.eks. spiller ind, når noget transporteres med truck. Det kan ske, at reoler vælter, fordi truckføreren laver fejl og rammer dem. Dertil kommer, at de selvfølgelig letter den fysiske byrde og risikoen for nedslidning for ham, der tidligere trak rundt med en tung palleløfter eller lignende. Endelig vil robotterne som tiden går formentlig bliver billigere, hvilket selvfølgelig også vil stimulere efterspørgslen, siger han til Business Insights.

Også hos robotkometen MiR forventer man, at efterspørgslen på det danske marked vil vokse.

- Når vi trækker data ud af robotterne, kan vi se, at de tit tilbagelægger op mod 15 km. pr dag. Det svarer til, at en medarbejder tidligere skulle have gået samme distance med en palleløfter eller en vogn. Det er i sagens natur nedslidende, så på den baggrund giver efterspørgslen god mening, siger CEO i MiR, Thomas Visti.

Læs mere om: MiR
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079