23948sdkhjf

Iværksættere flytter hjem til Danmark

Det unge vestjyske firma Neoline A/S leverer allerede LED-rør til en række virksomheder og er nu ved at flytte produktionen fra Kina og hjem til Danmark.
Neoline er skabt af to unge iværksættere, og de får i første omgang produceret deres LED-rør i Kina. Men nu går de med planer om at starte en produktion i Danmark.

Bag Neoline står Peder G. Pedersen (venstre på billedet) og Dennis S. Hansen. De får til udviklingsarbejdet hjælp af ingeniører, blandt andet fra BusinessPark Struer. Her har de også deres lager. Selve firmaet bor i erhvervsudviklingsparken Nupark i Holstebro.

Samarbejde med B&O, Ikea og andre
Virksomheden Neoline har kun eksisteret siden 1. november i fjor, men hjælper allerede nu en række fremtrædende danske firmaer med at spare på el-regningen og på udledningen af CO2.

Det vestjyske firma har udviklet et nyt LED-rør byggende på den allernyeste teknologi. Det erstatter lysstofrør i produktionshaller og mange andre steder. Lige nu gøres der også forsøg med belysningen i Øresund-tunnelen.

Neoline har i udviklingsarbejdet samarbejdet med flere større vestjyske virksomheder, blandt andre B&O og Færch Plast. Men LED-rørene er også allerede hængt op eller afprøves over hele landet på store arbejdspladser, blandt andet Bisca i Stege, Ikea, Sønderborg Lufthavn, Danapak i Slagelse, Tasso i Odense, Egetæpper i Vejle og Arla i Christiansfeld.

60 pct. mindre forbrug
En typisk LED-belysning bruger cirka 60 % mindre el, men samtidig er der en meget længere levetid. Neolines LED-rør brænder i mindst 50.000 timer, og firmaet giver fem års garanti. Det betyder, at virksomheder sparer adskillige udskiftninger og montering af traditionelle rør, som tit skal gøres med lift eller på en anden besværlig måde.

Rørene fra Neoline er specielle ved, at de kan isættes direkte i de nuværende armaturer. Det er ikke nødvendigt at bygge om.

3 års tilbagebetalingstid
Neoline har også udviklet en prototype på gadebelysning. Den giver kommunerne mulighed for at skabe tryghed for borgerne på en økonomisk måde – mere lys for mindre penge.

- Tilbagebetalingstiden er under tre år, fortæller Peder G. Pedersen fra Neoline.

Den vestjyske virksomhed er i gang med eksport til England, Sverige, Norge, Tyskland, Spanien, Polen, Østrig og Schweiz.

Kilde: Neoline

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078