23948sdkhjf

Valfarter til energiteknologiens mekka

Studerende fra hele verden strømmer til Danmark for at lære om energiteknologi. De danske ingeniørsommerskoler er populære i udlandet.
Der er en konstant summen på engelsk. Studerende fra 17 lande arbejder koncentreret i grupper. Det flyder med skitser, mens undervisere og erhvervsfolk følger interesseret med. En øvelse er i gang. Det handler om vindmølledesign.

I alt 95 studerende deltager i de østjyske ingeniørsommerskoler, som er arrangeret af Ingeniørhøjskolen i Århus i tæt samarbejde med en række andre uddannelsesinstitutioner og virksomheder fra branchen.

Århus er mekka
Riccardo Delliatti kommer fra Italien. Hans deltagelse i sommerskolen er en drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg har længe drømt om at komme til Århus, og jeg jublede, da jeg fik besked om, at jeg var optaget på sommerskolen. Århus er mekka, hvis man interesserer sig for klimaudfordringer i et teknologisk perspektiv. Der er både et stærkt uddannelses- og forskningsmiljø og nogle af verdens førende virksomheder, siger han.

Riccardo afslutter sin ingeniøruddannelse i næste måned, og han håber på et job i den danske vindmølleindustri. Sommerskolerne følger fire forskellige spor, og de studerende lærer om enten vind, el, fjernvarme eller komposit.

Populær sommerskolemodel
Ingeniørhøjskolen i Århus bekræfter sommerskolernes popularitet, og her har man praktisk taget kunnet vælge og vrage blandt ansøgere. I alt har 236 studerende søgt om optagelse på en af de fire sommerskoler, hvor der tilsammen kun er plads til 95.

Erik Kristiansen fra Ingeniørhøjskolen i Århus afslører, at et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv er en af hemmelighederne bag sommerskolesuccesen.

- Vi mærker en meget stor interesse for vores sommerskoler blandt udenlandske studerende. Danmark er i den internationale superliga for udvikling og forskning i energi, og de studerende vil have del i vores viden. Men det handler også om, at vi har en interessant sommerskolemodel, hvor både forskere og virksomheder har en aktie, siger han.

De studerende følger et intensivt 2-ugers forløb, og de undervises af eksperter fra uddannelsesinstitutionerne og fagfolk fra virksomhederne, som blandt andet omfatter Vestas, Siemens Wind Power og Dong Energy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142