23948sdkhjf

Kopivarer er et voksende problem

Ulovlige kopivarer florerer i Europa som aldrig før. I 2008 steg mængden af beslaglagte varer til hele 178 millioner, og det er mere end en fordobling i forhold til 2007.
Det er ikke opgjort præcist, hvor meget kopieringen koster det danske erhvervsliv, men på verdensplan mister de rettighedshavende virksomheder 3.100 mia. kr. om året. Det skriver Berlingske Business.

Endvidere viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv, at 20 % af de danske virksomheder har oplevet problemer med rettigheder på det internationale marked – primært problemer med kopiering af varemærker.

Kopivarerne kommer især fra Asien, med Kina som den klart største piratproducent. Hidtil har kopieringen i overvejende grad omfattet vellignende udgaver af luksusvarer, men på det seneste er mere avancerede produkter også blevet genstand for problemet.

Det gælder blandt andet medicinalvarer og elektronik, og den udvikling rummer en stor sikkerhedsrisiko. Siden 2002 har syv kinesere således mistet livet som følge af, at kopierede elektronikvarer eksploderede.

- Forbrugerne risikerer simpelthen deres liv og sikkerhed ved at tage de her varer i brug. Det er de færreste, der tænker over, at producenterne af kopivarer ikke skænker sikkerheden en tanke, siger Trine Dancygier, leder af Skats Task Force Varemærkeforfalskning, til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078