23948sdkhjf

Rovsing indgår udviklingsaftale med forsvaret

Rovsing A/S og Forsvarets Materieltjeneste indgår flerårig aftale om udvikling af banebrydende navigations- og positionssystem.
Forsvarets Materieltjeneste (FMT) og Rovsing A/S har underskrevet en kontrakt, i henhold til hvilken forsvaret indgår i samarbejdet i en del af Rovsings udviklingsaktiviteter inden for produkter til højpålidelig navigation og positionsbestemmelse.

Den del af projektet, som støttes af FMT, vedrører behandling af informationer fra flere forskellige typer af sensorer, fx videokameraer. Projektet har til formål at udvikle produkter, der bibringer brugeren højpålidelig og nøjagtig information om dennes lokalisering, ligegyldigt hvor brugeren befinder sig. I forhold til kendt teknologi tillader produktet forsvaret at navigere i områder, hvor der fx mangler GPS-dækning. Målet er endvidere at forbedre positionsnøjagtigheden med en faktor 10.

Projektet har siden starten opnået stor opmærksomhed hos The Lockheed Martin Corporation, som også i den tidligere fase har ydet finansiel støtte. Kontrakten med forsvaret er et vigtigt element i forbindelse med opnåelse af yderligere finansiel støtte fra Lockheed Martin. Lockheed Martins interesse for projektet er begrundet i, at de internt ser et stort behov for at forbedre navigations- og positioneringsnøjagtighed samt pålidelighed i en lang række af selskabets systemer.

Rovsing forventer også, at det udviklede produkt senere kan anvendes i forbindelse med funktioner i biler, eksempelvis ”Lane determination systems” baseret på indbyggede videokameraer.

Rovsing er ansvarlig for at udvikle den nye type software, der skal bruges til at generere de ønskede informationer fra de tilsluttede sensorer. Dette arbejde er baseret på Rovsings store erfaring inden for Galileo-programmet, udviklingen af kommando- og kontrolsystemer samt simulationsværktøjer til brug inden for den europæiske rumfarts- og forsvarsindustri.

Aftalen løber over tre år og er på 6 mio. kr. fordelt med 2 mio. kr. per kalenderår.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078