23948sdkhjf

William Demant kom helskindet ud af vanskeligt år

Den danske høreapparatsproducent mærker finanskrisen, men kom alligevel ud af 2008 med en lille omsætningsfremgang.
William Demant fik 2008 en omsætning på 5,374 mia. kr. svarende til en vækst på 2 % i lokal valuta. Omsætningen er negativt påvirket af valuta med omkring 4 %. Resultatet før skat endte på 903,0 mio. kr., hvilket er en klar tilbagegang fra 1,17 mia. kr. året før.

- 2008 var et udfordrende år for hele høreapparatindustrien. For første gang i mange år var vi på flere markeder vidne til et egentligt fald i styksalget af høreapparater. Især i andet halvår måtte vi konstatere, at finanskrisen har påvirket mange brugere til at udskyde deres køb af høreapparater. Dertil kommer, at vi i et vigende marked har oplevet en stigende priskonkurrence, idet flere producenter i højere grad valgte at bruge prisen som konkurrenceparameter for i nogen grad at kompensere for det vigende styksalg, siger William Demants administrerende direktør Niels Jacobsen.

Ifølge William Demant ser man dog positivt på fremtiden. Ved indgangen til 2009 råder man, efter eget udsagn, over stærke produktporteføljer, som i foråret ventes udbygget yderligere i kraft af væsentlige produktintroduktioner. På denne baggrund ventes udviklingen i koncernens engrossalg i 2009 at overstige markedsvæksten med 2-4 procentpoint.

- Det er min klare opfattelse, at markedssituationen i 2009 fortsat vil være vanskelig, men den stigende ældrebefolkning sikrer, at behovet for vores ydelser også vil være der fremover. Og historisk set har tidligere tiders tilbagegang på enkeltmarkeder været efterfulgt af særligt gode perioder, idet de mange, der for en tid udskød deres køb af høreapparater, vil komme tilbage sammen med de mange nye ældre, der er kommet til siden da. Vi forventer derfor, at den nuværende periode med lavvækst vil blive afløst af en periode med stor vækst, ligesom vi tror på, at andet halvår 2009 vil blive bedre end andet halvår 2008. I den aktuelle situation er disse forudsigelser naturligvis behæftet med usikkerhed, siger Niels Jacobsen.

I 2009 forventer William Demant en flad volumenvækst, og de gennemsnitlige salgspriser ventes at bidrage neutralt eller negativt til markedsvæksten.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079