23948sdkhjf

SDU åbner igen dørene for danske virksomheders problemer

Syddansk Universitet (SDU) sætter igen Danmarks største supercomputer i sving og inviterer danske virksomheder til at komme med deres komplicerede problemer. Med andre ord: Supercomputer Challenge 2017 åbner.

Visionen for projektet er at få virksomheder og studerende på SDU til at arbejde sammen om at nå et fælles mål. Det handler om at finde innovative løsninger på komplekse problemer inden for dansk erhvervsliv, bl.a. med SDU’s supercomputer ABACUS som redskab.

Ved SDU Supercomputer Challenge sidste år lykkedes det at behandle flere interessante problemer.

Trafikselskabet Movia fik udviklet en algoritme, som effektiviserede deres procedurer i forbindelse med udbud. Statens Arkiver fik udviklet et stamtræ, som kan pege på sociale udviklinger i den danske befolkning, og enkeltmandsvirksomheden Aiban Vinterservice fik optimeret sin ruteplanlægning af vejsaltning. Trefor ønskede at identificere atypisk forbrug på tværs af forskellige måleres data, for at kunne lokalisere eventuelle brud på ledninger.

Problemdating 15. marts på SDU
SDU Supercomputer Challenge 2017 finder sted på SDU. Første møde mellem virksomheder og studerende sker på en workshop d. 15. marts, hvor virksomhederne præsenterer deres problemer og teams af studerende melder sig til at arbejde med de mulige løsninger.

Supercomputer Challenge 2017 har semifinale i august og finale i november 2017.

De virksomheder der kommer i semifinalen, vil have opnået indsigt og viden om hvordan deres problem kan løses og de virksomheders problemer som går videre efter semifinalen får deres problemer kørt på supercomputeren ABACUS 2.0. I finalen bliver de tre bedste projekter præmieret med 25.000 kr. til hver af grupperne til deling blandt de studerende.

Mangler problemer - og alle kan være med
De virksomheder som står med et kompliceret problem som de gerne vil have løst eller blot blive klogere på, kan kontakte projektleder Peter Bækgaard Madsen. Han ser ingen begrænsninger i, hvad de enkelte problemer handler om:

- Det er kun fantasien, der sætter grænser. Om opgaven er af teknisk, naturvidenskabelig eller humanistisk karakter er ligegyldigt, ligesom det ikke betyder noget, om der er tale om store eller små virksomheder, siger Peter Bækgaard Madsen.

Konkurrencen er finasieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Otto Bruuns Fond, Tuborg Fondet, Knud Højgaards Fond og Industriens Fond.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078