23948sdkhjf

Dansk arbejdskultur giver bonus for tech-virksomheder

Den danske arbejdskultur med fokus på balance mellem job og privatliv er blevet en bonus for fremadstormende tech-iværksættere på jagt efter de helt rigtige ansatte, som de ikke kan finde i Danmark. Mens det tidligere mest har været større selskaber med solide lønposer, der har kunnet rekruttere nøglemedarbejdere i udlandet, så har små opstartsvirksomheder stigende succes med at tiltrække udenlandske specialister. Det skriver Finans.

Interessante job, dansk livsstil og klarere begrænsninger for arbejdets indflydelse på privatlivet tiltrækker tech-folk fra både Australien, Canada og USA, beretter en række spirende tech-virksomheder.

- Danmark og København har fået et rigtig fint ry og er blevet et hipt sted at bo. Det er en stor fordel, for det betyder, at vi også kan hente talenter fra USA, og at det ikke kun går den anden vej. Vi har for eksempel ansat en, som selv kontaktede os, og som nu er flyttet fra San Francisco til København med sin kone, siger Kasper Hulthin, medstifter af softwarefirmaet Peakon, og tidligere en del af Podio, der blev solgt for 300 mio. kr. til amerikanske Citrix.

Dansk hardwarefirma vandt over Google
Andre iværksættere med internationalt udsyn kan fortælle samme historie. Hardwarefirmaet Airtame har lige ansat en fra hjertet af Silicon Valley, nemlig en, der dropper et godt job hos Google i jagten på en bedre livskvalitet i København.

Og hos Vaavud, der har udviklet en specialiseret vejrtjeneste, udløste et job som webudvikler for eksempel 19 ansøgninger, hvor kun én var fra en dansker, som i øvrigt ikke var kvalificeret til jobbet.

Stillingen blev besat med en ungarer, som nu er flyttet til Danmark med sin kone. Selv ulønnede tilbud trækker folk fra udlandet.

- Når vi har praktikpladser, der ikke er betalt, får vi ingen ansøgninger fra danskere, og måske nogle få, hvis vi betaler 5.000 kr. om måneden. Men vi får fra amerikanere, fra canadiere og mange andre, forklarede Thomas Helms, direktør for Vaavud, på en konference om rekruttering hos ingeniørforeningen IDA.

Tiltrækningskraft helt afgørende
Ifølge Christoffer Malling, leder af organisationen #CPHFTW, som 135 tech-iværksætterfirmaer i København står bag, er appellen ved Danmark helt afgørende for de mindre virksomheders muligheder for succes.

- Der er to udfordringer – at der er en ekstrem mangel på it-talent i Danmark, og at de her tech-startups skal bruge folk med international erfaring. Det er nødvendigt, hvis man skal skalere virksomheden op internationalt, og den slags folk finder man ikke i Danmark, siger Christoffer Malling.

Og Kasper Hulthin ser det som den afgørende faktor for, at den slags virksomheder overhovedet kan blive i Danmark, når nu der ikke er et hjemmemarked af nogen særlig betydning.

- Kan vi hente talent til Danmark, kan vi også blive i Danmark. Ellers er der ingen gode grunde til det. Så bliver vi nødt til at flytte derhen, hvor talentet er, siger han til Finans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078