23948sdkhjf

Martin lyser op i Schouw-regnskab

Et fremragende kvartalsregnskab fra Martin og et tilfredsstillende regnskab fra Grene var ikke nok til at redde det samlede indtryk hos industrikoncernen Schouw og Co.
Samlet set kunne Schouw og Co. notere en omsætningsfremgang på 238,7 mio. kr. i forhold til tredje kvartal sidste år. I alt omsatte koncernen for 2.415,7 mio. kr. De gode takter fulgte ikke med i resultatet før skat, der faldt fra 451,2 mio. kr. til 419,9 mio. kr. Specielt aktiviteterne i datterselskaberne Fibertex, BioMar og Xergi har skuffet.

Til gengæld kom datterselskabet Martin ud med et fremragende resultat, der overgik alle forventninger. Frederikshavn-virksomheden er dermed det store lyspunkt i koncernens regnskab.

- Den betydelige omsætningsfremgang er bredt funderet på de markeder, som Martin betjener. Det vurderes, at efterspørgslen generelt har været stigende i underholdningsindustrien, men det vurderes samtidigt, at Martin har øget markedsandelen gennem satsningen på ny teknologi og nye produkter. Det realiserede resultat før skat steg fra 7,2 mio. kr. i 3. kvartal 2006 til 31,4 mio. kr. i 3. kvartal 2007, skriver virksomheden i sin kvartalsrapport.

Et andet datterselskab, Grene, kom også ud af tredje kvartal med et hæderligt resultat med en fremgang i omsætningen på 19,5 % til 1.242,5 mio. kr. og en fremgang i resultatet før skat på 5,4 mio. kr. til 42 mio. kr.

De to datterselskabers fremgang kunne dog ikke redde hele regnskabet, og derfor har Schouw og Co. valgt at nedskrive forventningerne, så man nu regner med et resultat før skat på 300 mio. kr. mod de tidligere udmeldte 350 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094