23948sdkhjf

Ny robotuddannelse måske på vej

Professionshøjskolen Absalon har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation i Kalundborg

Industrien i Kalundborg-området står over for en betydelig planlagt vækst og har et akut behov for medarbejdere med specialiserede kompetencer inden for automatisering, robotteknologi, digitalisering, dataanalyse og -anvendelse samt datamanagement og -science.

På Professionshøjskolen Absalon ønsker man at imødekomme det behov både i Kalundborg, men også i resten af landet. Derfor har man sendt en ansøgning til RUVU (Det rådgivende udvalg for udbud af uddannelser) om at åbne en engelsksproget diplomingeniøruddannelse i robotteknologi.

- En ny uddannelse i robotteknologi vil kunne få stor betydning både for virksomhederne og Absalons uddannelser i Kalundborg. Biotekindustrien i byen er i rivende udvikling, og her er det afgørende for virksomhederne at kunne tiltrække både dansk og international arbejdskraft. For os som uddannelsesinstitution er det vigtigt, at uddannelsestilbuddet er både fagligt og økonomisk bæredygtigt – og det vil et engelsksproget tilbud være, siger Daniel Schwartz Bojsen, direktør for Sundhed, Social og Engineering på Absalon, i en pressemeddelelse.

Hos industrien bakker man op om den nye uddannelse i robotteknologi og automation:

- På tværs af brancher er Produktionsdanmark i gang med en transformation af det eksisterende produktionsapparat fra manuelle processer til automatiserede og digitaliserede processer. Dette gælder ikke mindst i life-science, hvor eksisterende faciliteter transformeres med implementering af avanceret teknologi, og nye faciliteter fødes med state-of-the-art hardware og software. Det betyder, at branchen og Produktionsdanmark som helhed oplever et stigende behov for kompetencer, der understøtter denne udvikling, siger Michael Hallgren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg.

- De sidste 6-8 år er der i tæt samarbejde mellem en række uddannelser og den lokale industri etableret et stærkt uddannelsesmiljø i Kalundborg, der skaber en lokal fødekæde af kompetencer inden for bioteknologi og maskinteknologi, hvortil der også er en stor efterspørgsel i den lokale industri. En uddannelse inden for robotteknologi og automation vil tilføje væsentlige kompetencer til den lokal fødekæde og vil dermed bidrage til bæredygtig vækst i Skandinaviens største hub for bioproduktion, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095