23948sdkhjf

Gazellevirksomheder i eksplosiv fremgang

Væksten i danske gazellevirksomheder nærmer sig eksplosive højder. Det er de gode økonomiske konjunkturer i Danmark og en øget lyst til iværksætteri, der er årsagerne til den positive udvikling.
Antallet af gazellevirksomheder i Danmark er eksplosiv. Fra 2005 til 2006 er der tale om den absolut største, årlige stigning i antallet af de hurtigt voksende gazelle-virksomheder. Det viser den nye gazelle-analyse, som Greens Analyseinstitut har udarbejdet for Dagbladet Børsen.

Det betyder, at der i 2006 er identificeret det hidtil højeste antal gazellevirksomheder i Danmark, som tæller 1338 virksomheder. Det er et tal, der er 415 større end sidste år.

-Vi har i år identificeret mange flere gazelle-virksomheder end man kunne forvente, hvis konjunkturerne alene skulle være årsag. Der er derimod sket et skifte i Danmark, så landet er ved at udvikle sig til et gazelleland, hvor entrepreneurship og lysten til at være iværksætter og holde fast, er kommet i højsædet, siger Leif Beck Fallesen, chefredaktør på dagbladet Børsen.

Han understreger desuden, at over 85 pct. af gazelle-virksomhederne i dag ledes af de iværksættere, der også etablerede virksomhederne, og at det er virksomheder, som i den grad har været med til at øge produktiviteten i dansk erhvervsliv.

Det høje antal af gazellevirksomheder i Danmark i 2006 har tilsvarende skabt en masse nye jobs. På de seneste fire år har gazellevirksomhederne skabt omkring 12.000 nye stillinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094