23948sdkhjf

Passagerfly skal beskyttes mod missilangreb

Det amerikanske sikkerhedsministerium - Department of Homeland Security - har netop udvalgt de to forsvarsvirksomheder, der skal kæmpe om at udvikle teknologi, som i fremtiden kan beskytte den civile flytrafik mod terrorangreb.
De amerikanske myndigheder forventer om mindre end to år at kunne udruste civile passagerfly med antimissilteknologi, der skal beskytte mod terrorangreb fra skulderbårne missilaffyringssystemer.

To forsvarsvirksomheder er netop udvalgt til at indgå i konkurrence om at udvikle den nye teknologi. Det skriver Ingeniøren søndag.

Det er britiske BAE og amerikanske Northrop, der konkurrerer om at vinde den gigantiske kontrakt fra de amerikanske myndigheder, oplyser Ingeniøren.

Department of Homeland Security har bevilget både amerikanske Northrop og britiske BAE ca. 60 mio. dollars hver til udviklingen af infrarød baseret såkaldt »counter-MANPAD« teknologi.

Både BAE og Northop vil i de kommende måneder teste deres individuelle systemer, med henblik på at se, hvorledes installationerne opfører sig under ralistiske forhold. Virksomhederne har derfor allieret sig med to forskellige aircargo-selskaber - FedEx og ABX Air - som nu skal have teknologien med om bord på deres rutine-flyvninger.

Begge forsvarsvirksomheder forventer sidst på året at foretage deciderede testaffyringer mod førerløse køretøjer, der medbringer den infrarøde teknologi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078