23948sdkhjf

It-branchen mangler arbejdskraft

It-branchens største udfordring i dag er at tiltrække og fastholde medarbejdere. Branchen mangler desperat arbejdskraft. Løsningen er, at der skal mere fokus på it-erhvervet som et attraktivt erhverv.
En mindre undersøgelse foretaget blandt medlemmerne i Dansk Industris brancheorganisation for it-erhvervet, ITEK, har vist et foruroligende billede af it-branchens største udfordring i dag, skriver Berlingske Business.

83 % af de adspurgte i undersøgelse mente, at it-branchens største udfordring er at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Ikke nok vælger it-branchen som arbejdssted og denne uheldige konsekvenser for it-virksomhederne.

- Virksomhederne er ret desperate, og udviklingen betyder lønpres og desuden en stigende udflagning af arbejdsopgaver, siger Tom Togsverd, branchedirektør for ITEK til avisen.

At rekruttere og fastholde den nødvendige arbejdskraft anses blandt de adspurgte virksomheder som dobbelt så stor en opgave end at følge med i konkurrencen fra lavtlønslandene.

Tom Togsverd forklarer til avisen, at it-branchen i fremtiden skal være meget bedre til at sælge sig selv som et attraktivt erhverv med mange fordele - både hvad angår løn og karrieremuligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063