23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Undgå driftsstop: Fire råd til at beskytte virksomheders elsystem mod fejl

En enkelt fejl i elsystemet kan lamme din virksomhed på et splitsekund og påvirke både drift og sikkerhed. Med selektivitet kan du minimere forstyrrelser og sikre driften af kritiske funktioner.

Overgangen til vedvarende energi skaber større udsving i elnettet, og det kan få store konsekvenser for danske virksomheders og institutioners stabile drift i fremtiden. Her er selektivitet afgørende, mener Christian Larsen, Application Engineer hos Eaton. 

"Forestil dig virksomhedens elsystem som en motorvej. Sker der en "ulykke", behøver man kun at lukke den berørte strækning – ikke hele vejen. Det er præcis, hvad selektivitet gør, fordi den sikrer, at essentielle systemer som fx brandsikring, sprinklere og røgudsugere forbliver aktive, selv når andre dele af dit elektriske system lukkes ned. Det kan redde liv og beskytte virksomhedens værdier," siger Christian Larsen, Application Engineer hos Eaton.

Selektivitet er en effektiv løsning for at beskytte virksomhedens systemer og sikre, at fejlen isoleres, så resten af systemet kan fungere uforstyrret. På den måde forbliver driften stabil selv i tilfælde af elektriske fejl. Implementeringen af selektivitet kan bidrage til at minimere både nedetid og beskytte kritiske funktioner, hvilket skaber en mere pålidelig og sikker arbejdsplads.

Derfor er selektivitet ifølge Christian Larsen ikke kun en ekstra mulighed – men en nødvendighed for moderne virksomheder. Han deler her fire konkrete råd til at sikre sig mod uventede strømafbrydelser.

Fire råd til at fejlsikre virksomhedens elsystem 

1. Kend dit system 
Første skridt mod et fejlsikkert elsystem er at forstå, hvordan det er opbygget. Hvilke komponenter er er tilgængelige, og hvordan interagerer de forskellige dele med hinanden? For at opnå optimal selektivitet er det også vigtigt at kende udløsningskarakteristikken for dine afbrydere og sikre, at kortslutningsstrømmen i hver sektion af systemet ligger inden for de definerede grænser. Glem ikke at tage højde for forskellige typer fejlstrømme såsom overbelastning og jordfejl.

2. Brug moderne teknologi 
Den teknologiske udvikling har gjort det nemmere end nogensinde at opnå selektivitet. Avancerede afbrydere med Zone Selectivity Interlocking (ZSI) kan hurtigt registrere og isolere fejl, hvilket reducerer reaktionstiden og minimerer risikoen for, at hele systemet påvirkes unødvendigt.

3. Rådfør dig med producenten
Mange producenter tilbyder selektivitetstabeller og software, der gør det enkelt at planlægge og optimere dit elsystem. Det fjerner samtidige behovet for omkostningstunge undersøgelser og manuel kortlægning af tidsflowkurver, og gør det dermed langt lettere at optimere både systemets driftssikkerhed og beskyttelse.

4. Prioritér kritiske systemer
Når man designer et eldistributionssystem i kritiske miljøer som hospitaler og højhuse og anden vital infrastruktur, er selektivitet afgørende for at sikre, at livsvigtigt udstyr som sprinklersystemer og brandpumper forbliver funktionsdygtigt – selv under en fejl. Investering i et selektivt elsystem kan gå hen og blive forskellen mellem stabil drift og en kritisk nødsituation.


www.eaton.dk

Eaton
Generatorvej 8C
2860 Søborg
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10130352

Kontaktperson

JG
Jette Grønberg
Marketing Manager
+45 40947297 jettegronberg@eaton.com

Send til en kollega

0.037