23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Eaton opruster på SF6-fri mellemspænding med to nye medarbejdere

Der er fart på udvidelsen af vedvarende energi i Danmark og på Eatons danske mellemspændingsforretning. Derfor udvider Eaton afdelingen for Critical Systems to nye medarbejdere, der skal styrke udbredelsen Eatons portefølje af SF6-frit koblingsudstyr til dansk energiinfrastruktur.

I mere end 20 år har Eaton været førende i Danmark inden for SF6-frit koblingsudstyr til mellemspænding, og de seneste år har salget af SF6-fri løsninger til den danske forsyningssektor været i markant vækst. Ikke mindst i kølvandet på det længe ventede EU-forbud mod alt nyt SF6-holdigt koblingsudstyr til og med 24 kV, som blev vedtaget i starten af 2024. Forbuddet træder endeligt i kraft januar 2026, og Eaton salgsdirektør Tom Bøjland forudser, at det er et forretningsområde, der kommer til at fylde endnu mere i organisationen fremadrettet. Derfor er det med stor glæde, at han nu kan byde to nye kollegaer velkommen til teamet. 

”Der sker så meget inden for mellemspænding og EU’s forbud mod SF6-holdigt koblingsudstyr til og med 24 kV er et kæmpe skub i den rigtige retning - både for branchen og klimaet. Det betyder, at vi har haft rygende travlt med at få de danske elselskaber i gang med at omstille sig til SF6-fri anlæg. Derfor ser jeg frem til at styrke afdelingen med flere nye kræfter,” siger Tom Bøjland, salgsdirektør, Critical Systems, Eaton.

Eaton har i mange år arbejdet aktivt for udfasningen af SF6 i den danske forsyningsbranche, og ansættelserne er et led i Eatons fortsatte strategiske satsning på netop det område. Der er i begge tilfælde tale om nyoprettede stillinger. Lars Eggertsen tiltræder 1. juli som Post Order Project Manager på Eatons hovedkontor i Søborg. Hans primære ansvarsområder bliver at supportere salgsteamet ved større løsningssalg og rammeaftaler på mellemspændingsområdet og fungerer som bindeled mellem kunderne og fabrikkerne. 

Derudover får Danmarks grand old man inden for SF6-fri-løsninger, Henrik Wilhøft, en Project Sales Engineer-kollega på Sjællandssiden. Her skal Kim Mortensen, der også tiltræder 1. juli, varetage løsnings- og projektsalg af Eatons Xiria, FMX og UX-anlæg. Derudover skal han sammen med resten af afdelingen for Critical Systems udbrede SF6-fri løsninger til en langt bredere del af den danske energisektor. 

For ifølge Tom Bøjland er alle store danske elselskaber SF6-frie inden for de næste fem år. Herefter kommer Eaton til at fokusere på at gøre hele den vedvarende energiindustri og elektriske infrastruktur SF6-fri.  

”Vi har prioriteret at få alle de store elselskaber ombord med SF6-frit udstyr. Nu er vi klar til at tage hul på et helt nyt kapitel - nemlig Renewables. Vi kan se, at producenterne fra både vind- og solcelleparker er begyndt at efterspørge SF6-fri anlæg. Det er en superspændende, ny opgave, som vi allerede nu gør os klar til at kunne løfte,” siger Tom Bøjland, salgsdirektør, Critical Systems, Eaton. 

Med to nye kollegaer og en ny produktlancering på Eatons SF6-fri serie Xiria har Tom Bøjland høje forventninger til Eatons danske mellemspændingsforretning. Han forudser en to-cifret vækst i mellemspændingsforretningen hen over de næste fem år. 

Om Kim Mortensen 

Kim Mortensen, 60, er pr 1. juli 2024 tiltrådt rollen som Project Sales Engineer for mellemspændingsløsninger hos Eaton. Ansættelsen sker som et led i Eatons strategiske satsning på salg af SF6-fri-løsninger til den danske forsyningssektor. 

Kim Mortensens primære ansvarsområder bliver salg af mellemspændingsløsninger og transformere til den danske forsyningssektor samt teknisk løsningssalg til den vedvarende energisektor.

Kim Mortensen er uddannet elektronikmekaniker og kommer til Eaton med flere års erfaring med teknisk løsningssalg både fra mellemspændingsmarkedet, ITS (Intelligente Transportsystemer) og it-branchen. Senest kommer han fra en stilling som sales manager hos Siemens. Privat bor Kim i Rødovre med sin kæreste. I fritiden er han ivrig lystfisker og golfspiller både i ind- og udland. 

Om Lars Eggertsen

Lars Eggertsen 56, er pr. 1. juli 2024 ansat i en nyoprettet stilling som Post Order Project Manager hos Eaton. Her bliver han en del af Eatons inside sales-afdeling med særligt fokus på SF6-fri-løsninger til den danske forsyningssektor, hvor Lars skal fungere som bindeled mellem kunder og Eatons fabrikker ved større løsningssalg.

Lars Eggertsen er hentet til Eaton fra driftselskabet Nexel, hvor han har arbejdet som projektleder. Han kommer desuden med stor erfaring fra mellemspændingsområdet blandt andet fra Siemens og Schneider Electrics. 

Lars Eggertsen er uddannet elinstallatør fra Københavns maskinmesterskole. Privat bor han i Smørum med sine kone og yngste barn. Fritiden bruger han på at forskønne hus og have. Derudover er han er frivillig i ’Halloween i Måløv’. 

Eaton
Generatorvej 8C
2860 Søborg
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10130352

Kontaktperson

JG
Jette Grønberg
Marketing Manager
+45 40947297 jettegronberg@eaton.com

Send til en kollega

0.046