23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvornår skal man vælge trykstøbning i Aluminium?

Trykstøbning i aluminium er velkendt og udbredt produktionsteknologi. en metode til at fremstille store volumener af komplekse aluminiumskomponenter med relativt lave omkostninger.

Hvad er trykstøbning?
Trykstøbning er en metode som anvendes til fremstilling af emner i aluminium. Ved trykstøbning bliver en støbeform fyldt med flydende aluminium under mange tons tryk. Emnet forbliver under tryk ved størkningen. Trykstøbning gør det muligt at producere mange ensartede emner med komplekse geometrier til en relativ lav pris i forhold til alternativerne, som kunne være f.eks. fræsning.

Ved trykstøbning størknes det flydende aluminium hurtigt og tager form ud fra den støbeform, der er anvendt i processen. Ved trykstøbning i aluminium kan der fremstilles store volumener af identiske enheder med stor nøjagtighed.

Udfordringer ved trykstøbning i aluminium?
Trykstøbningsprocessen er afhængigt af en Trykstøbeform og dermed en relativ stor opstarts-investering. Processen er derfor ikke velegnet til fremstilling af prototyper og små serier. Ligeledes vil emner, der fremstilles i mange bearbejdningsvarianter eller med hyppige konstruktionsændringer også medføre relativt store omkostninger pr. emne.

I trykstøbt gods kan der forekomme porøsiteter, hvilket kan give udfordringer ved applikationer, der kræver tæt gods. F.eks. petrokemiske applikationer. Ofte ligger porøsiteterne under overfladen og bliver først synlige efter den spåntagende bearbejdning. Udfordringer kan til en vis grad løses ved at vakuum imprægnere emnet.

Hos Alcumatic A/S har vi kompetencerne til at vurdere om din komponent er velegnet til trykstøbning og vi hjælper gerne.

Alcumatic A/S
Rønsdam 4
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12096283

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032