23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SIMATIC-kompatibilitet

En af de stærkeste egenskaber ved SIMATIC-porteføljen er ”bagud-kompatibilitet”. Det er en funktion, som tages med fra start i forbindelse med nyudvikling af moduler og systemer. Det gælder både for automationsløsningerne samt for de decentrale ET200-løsninger. Med disse I/O-enheder får de automatisk samme funktion som de moduler, der blev benyttet før.

S7-1200
Nuværende CPU’er med type nr. 6es721x-1xx40-0xb0 kan alle sammen benytte samme firmware-stand. Den pt. gældende firmware-version hedder 4.5. Hvis der er benyttet password i enheden, skal enheden resettes, før man sætter MMC-kortet i. Hvis det derimod er en helt ny enhed, kan man nøjes med at sætte hukommelseskortet ind igen.

Man skal ikke ændre i periferimodulerne ved eventuel udskiftning. Ved den kommende TIA-portal V18 bliver firmwaren opdateret til en 4.6, men selve hardwaren har samme bestillingsnumre.

S7-1500 
Med de nuværende enheder er firmware-standen 2.9, og der er kompatibilitet fra alle firmware-stand 2.x-enheder. Det betyder, at man ved et nedbrud på en kørende enhed kan skifte den defekte ud, sætte den nye enhed i igen, sætte MMC-kortet i, hvorefter den nye enhed automatisk får den samme firmware-stand, som den foregående enhed havde. Når TIA-portalen V18 kommer, vil firmware-standen blive opdateret til firmware V3.0. CPU’erne 1511-1516 bliver alle sammen opdateret hardwaremæssigt, hvilket også betyder nye typenumre. Reservedelskompatibiliteten bibeholdes, selvom det er ny hardware.
 

Open Controller og software-controlleren
Det er den samme software, der benyttes til både Open Controller samt software-controlleren. Hermed kan man genbruge brugerprogrammerne på alle PC-platformene. Den nuværende version hedder V21.9 og modsvarer firmware 2.9 for de normale S7-1500-systemer.  
Det vil være muligt at ”downgrade” bestående hardwaresystemer og udskifte hardwaren. Hvis man benytter software-controlleren, skal man være opmærksom på, at ens image samt drivere for den enkelte IPC kan være ændret.  

Kontakt
Hvis du vil vide mere om kompitabiliteten ved SIMATIC-porteføljen, skal du være velkommen til at kontakte vores specialister på området, ved at klikke her

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085

Send til en kollega

0.031