23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Femårsstatus på verdensmålene

Lederskab i en fundamentalt ændret verden - Lise Kingo, bestyrelsesmedlem, Sanofi, og tidligere CEO & Executive Director for FN's Global Compact

I 2015 blev Lise Kingo udnævnt af FN's daværende generalsekretær, Ban Ki-moon, til CEO & Executive Director for FN's Global Compact, og hun fik dermed en global toppost som bannerfører for integration af bæredygtighed og forretning.

Udnævnelsen til topposten i FN skyldtes ikke mindst hendes ihærdige og succesrige indsats i Novo Nordisk, hvor hun for alvor var med til at sætte bæredygtighed øverst på dagsordenen. Efter mere end 25 år – senest som koncerndirektør med ansvar for Corporate Relations – var hendes indsats blevet bemærket af så mange, at hun blev bedt om at påtage sig den førende rolle for Global Compact-organisationen.

En af de vigtigste opgaver for Lise Kingo blev at engagere virksomheder verden over i gennemførelsen af de globale udviklings- og bæredygtighedsmål (SDG), som blev vedtaget i FN’s Generalforsamling senere samme år under ledelse af formand for FN's generalforsamling, Mogens Lykketoft. En mission som i høj grad lykkedes.

Da hun i 2020 - efter fem år i spidsen for organisationen - gav stafetten videre, blev det til et "farvel til en leder i særklasse", som Global Compact Network Denmark udtrykte det. En leder, som i den grad havde sat sit aftryk i kampen for at forene bæredygtighed og forretning, og som udviklede FN’s Global Compact til verdens største initiativ for ansvarlig forretning med over 10.000 virksomheder og 3.000 organisationer på verdensplan.

I dag er Lise Kingo medlem af bestyrelsen i den franske medicinalvirksomhed, Sanofi, og på Bureau Veritas' Kick Off 2021 fortæller hun om hendes erfaringer omkring den transformation, som verdensmålene inspirerer mange virksomheder verden over til at kaste sig ud i. Er vi på vej mod en ny forretningsmodel? Få svaret den 7. januar 2021!

Læs mere om Bureau Veritas' Kick Off 2021 - Towards a Sustainable Future...

Bureau Veritas
Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia
Vesterbrogade 149, 1620 København V
Bavnehøjvej 5, 1. sal, 6700 Esbjerg
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.047