23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Siemens præsenterer WinCC Unified system

Webbaseret visualiseringssystem sætter nye standarder for industriel engineering og anvendelse af HMI.

Simatic WinCC Unified er et helt nyudviklet visualiseringssystem. Det er fuldt skalerbart i hardware og software – fra applikationer på maskinniveau til den distribuerede SCADA-løsning.

Systemet Simatic WinCC Unified er det nyeste skud på TIA-portalen (Totally Integrated Automation). Simatic WinCC Unified er baseret på native webteknologier såsom HTML5, SVG og JavaScript. Det giver ekstrem stor frihed i forhold til valg af HMI, hvor runtime-systemet afvikles.

Maksimal fleksibilitet – samme udgangspunkt fra HMI-panel til SCADA

Arbejder du med Simatic-paneler, har du højst sandsynligt prøvet at lave en løsning, fx baseret på et Comfort-panel, og hvor der over tid opstår krav til endnu mere funktionalitet, som panelet ikke kan honorere. Indtil nu har det været muligt at ’opgradere’ til en runtime-løsning, som stadig er en panelløsning. En enkelbrugerløsning, dog afviklet på en PC med dennes styrker.

Kom der yderligere krav, som fx flere brugere eller datalogning over lang tid, så var der kun den hårde vej tilbage: udskiftning af platform til WinCC SCADA med en hel del arbejde til følge.

Ekstrem skalerbarhed – samme faceplates til paneler og SCADA

Med WinCC Unified er det muligt at skalere op eller ned eller bruge samme faceplates, uanset om det bliver afviklet i et PC-miljø, eller det er på et panel. Skal det være et lille eller stort anlæg, kan udgangspunktet sagtens være det samme.

Fra paneler til SCADA vil der nu være en fælles struktur på faceplates, hvilket gør, at de kan bruges på alle platforme, fx vil en motorrutine brugt på et panel kunne bruges på en SCADA-platform. Nøjagtig samme tankegang gælder på S7-1200 til S7-1500.

Et andet eksempel er datalogning på panelerne baseret på en filstruktur. Det samme gælder, hvis man med et højreklik skifter til en PC-platform. Er dette ikke tilstrækkeligt, er der mulighed for at opgradere til en databaseorienteret struktur.

Helt nye og innovative HMI Paneler

Med Simatic WinCC Unified har vi lavet en fælles platform, der strækker sig fra Simatic HMI Unified Comfort paneler (størrelser fra 7” til 22”) til SCADA runtime-løsninger. Alle paneler vil være baseret på HTML5 og med multitouch-glasfront med capacitive multitouch, som gør brug af handsker under betjeningen mulig – nøjagtigt som man kender fra de nyeste tablets eller mobiltelefoner.

De nye Simatic WinCC Unified Comfort-paneler, der forventes frigivet i april måned, vil være født med open source-programmer til fx at arbejde med Office-dokumenter, se instruktionsvideoer og læse PDF-dokumenter.

’Openness’ er også en del af Unified. Via TIA-portalens API vil det være muligt at autogenerere skærmbilleder, interfaces og faceplates i Unified-paneler/SCADA.

Fremtiden byder på Industrial Edge

De nye paneler vil fra start være Industrial Edge enabled, hvor panelet giver mulighed for benyttelse af enten færdige Simatic Edge-apps eller egne apps, som installeres lokalt i en container på Simatic WinCC Unified-panelet.

Simatic Edge-apps kan fx være Simatic Flow Creator, Simatic Machine Insight m.m., men også tredjeparts Edge-apps. Egne Edge-apps kan udvikles med værktøjer som C/C++, Java, Python, Node.js.

Med ovenstående apps er det muligt at hente data via et ’Open Pipe’-interface, der stilles til rådighed. Her vil man kunne interface tags fra runtime-delen, analysere og returnere resultatet lokalt eller globalt (til en cloud-løsning, fx MindSphere).

Industriel Edge giver også i fremtiden mulighed for at have service- og vedligeholdelses-apps kørende lokalt på de enkelte Simatic WinCC Unified-paneler, hvilket giver mulighed for at downloade firmware og andre parametre til enheder, der er forbundet til samme netværk.

Er din nysgerrighed vakt, kan du allerede nu teste nogle funktioner ved at simulere panelfunktioner i TIA-portalen V16.

Hvis du påtænker at vælge Unified til din næste maskine, anbefaler vi, at du kontakter os for en nærmere dialog omkring din løsning.

Få mere info om simatic-wincc-unified og simatic-edge-app

For yderligere info vedr HMI kontakt Technology Specialist Kim Meyer-Jacobsen 23 38 98 63

eller ved SCADA Technology Specialist Per Møller Hemmingsen 40 30 50 19 

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?

Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.

Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085

Send til en kollega

0.048