23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gør dine medarbejdere sundere med luftbefugtning

Vil du sikre dine medarbejdere et sundt og optimalt indeklima til vinter, bør du allerede nu begynde at tænke på muligheden for et luftbefugtningssystem.

I vinterhalvåret bliver medarbejdernes sundhed for alvor sat på prøve, da varme- og ventilationsanlæg skaber en tør luft og en lav luftfugtighed på kontorerne. Som følge heraf, vil medarbejderne typisk opleve gener som tørre slimhinder, tilstoppede næser, koncentrationsbesvær, træthed, hovedpine samt røde og irriterede øjne. Tør luft fra varmeanlæg er herudover én af hovedårsagerne til, at der hvert år opstår en bølge af forkølelse og influenza.

Luftbefugtning kan reducere sygefraværet 

Den anbefalede og optimale luftfugtighed indendørs befinder sig mellem 40 og 60 %. Ved at opretholde en luftfugtighed på dette niveau, kan man forhindre sygdom og beskytte medarbejdere mod smitte.

Hvis luften er tør, har det støv, der lægger sig på overflader som skriveborde, hylder og vindueskarme med videre, nemmere ved at blive hvirvlet op. Samtidig vil de skadelige partikler og sygdomsfremkaldende smitstoffer svæve i luften i længere tid. Luftbefugtning er løsningen på dette problem, da det kan reducere mængden af skadelige partikler, som medarbejderne indånder. Det sker, da vand binder de små partikler sammen, så de bliver tungere, hurtigere falder til jorden og nemmere klæber til overflader. På den måde holdes luften fri for dem, og medarbejderne kan trække vejret problemfrit.

Det kan derfor være væsentligt at tænke fremadrettet og overveje at investere i et befugtningssystem. Selvom tør luft ikke virker som et problem i sommer månederne, rammer de kolde måneder før, vi ved det.

Test dit indeklima  

Hvis du ønsker at vide mere om dit arbejdsmiljø eller din virksomheds indeklima, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vores indeklimakonsulent tilbyder blandt et gratis tjek af jeres indeklima, som kan være med til at klarlægge, hvorvidt I har et sundt indeklima eller ej.

På vores hjemmeside har vi desuden samlet en række videnskabelige studier og undersøgelser, der fortæller og forklarer mere om luftfugtighed og indeklima.

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537

Send til en kollega

0.078