23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ved du, at din stige bør efterses én gang om året?

Stigen kan være ét af de farligste arbejdsredskaber, hvis ikke sikkerhedsforskrifterne følges - men hvorfor er stigen egentlig så farlig?

En stige som bruges på arbejdspladsen bliver ofte brugt til mange forskellige formål, og den bliver udsat for forskellige miljøer, og det er derfor meget vigtigt, at den er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Stigen kan eksempelvis have buler, skæve fødder eller løse dele, som i værste tilfælde kan føre til arbejdsulykker, hvis det ikke opdages i tide. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at stiger der udsættes for meget hårdt slid og stærke  ydre påvirkninger bør efterses hyppigere.

Hvem laver eftersyn på stiger?
Det er en sagkyndig person, som skal efterse stigen - den sagkyndige kan være en ekstern person, fra en virksomhed, som har specialiseret sig i sikkerhedseftersyn, og som er bekendt med standarder, regler og normer på området. Det kan også være en person inden for egen virksomheden, der har sat sig ind i leverandørens anvisninger og samtidig erhvervet sig den fornødne viden omkring de gældende regler på området.

Hos Fyns Kran Udstyr har vi mange års erfaring med eftersyn af stiger - så vil du have efterset din stige, så ring til os i dag på 70 15 20 15 eller læs mere om vores test og service her.

Fakta:
En stige skal kunne holde til 150 kg.
Det årlige stigeftersyn skal kunne dokumenteres.
Anbring altid stigen på fast underlag.

 

Fyns Kran Udstyr A/S
Brændekildevej 37, Bellinge
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28109539

Send til en kollega

0.032