23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den digitale tvilling er kommet for at blive

Forestil dig at samle et IKEA-køkken uden skænderier, fordi en digital model præcist fortæller, hvilke skruer du skal sætte i næste gang. Eller at din bil har en præcis digital model, der kan afsløre, hvilken del der trænger til en fysisk justering.

En sådan levende digital model af fysiske produkter kaldes typisk for en ‘digital tvilling’. Den er grundlæggende et digitalt spejlbillede af et fysisk produkt, der fungerer ved, at sensorer og andet elektronik i produkterne via internettet sender data til skyen, hvor data kobles til en 3D-model af produktet.

Med en visuel spejling af den digitale model bliver det meget let at holde øje med status på vores smarte ting i realtid og betjene dem direkte. Det kan f.eks. ske via Augmented Reality (AR) på en App eller briller som HoloLens. På denne måde kan man med en digital tvilling eksempelvis se lufttryk på en bils enkelte dæk eller el-forbruget i hver enkelt rum i en bygning.

Blandt de 10 vigtigste strategiske teknologitrends

Ud over at sikre husfreden, når man samler IKEA-køkkenet, så rummer perspektivet et stort potentiale inden for industrien. Via digitale tvillinger er det lettere at monitorere og styre både produktionsanlæggene og de producerede smarte produkter. Gartner kalder derfor også teknologien for en af de 10 vigtigste strategiske trends i 2017, og den vinder indpas i takt med at Internet of Things (IoT) bliver mere og mere udbredt.

Læs mere her

 Billede: Alexandra Instituttet

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915

Send til en kollega

0.047