23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fremtidens muligheder stjæler scenen på Energiforum 2017

I fremtiden forventer Schneider Electric langt større fokus på analyse, moderne grafik, brugervenlighed og dokumentation inden for BMS. Det var hovedbudskaberne på Schneider Electrics stand på Energiforum Danmarks årskonference 7.-8. marts i Nyborg.

Måden vi tænker, udfører og servicerer bygningsautomatik er i forandring. Derfor tager Schneider Electric nye og digitale værktøjer i brug for at være blandt de førende i fremtiden og stiller samtidig store krav til dokumentation og installationstid.  

- Fejl og halvfærdige løsninger betyder, at slutbrugere ikke får den bedst mulige bygning. Derfor arbejder vi i dag med Schneider Engineering Solutions - en stringent tilgang, der samler og udnytter vores mange års erfaring med bygningsautomatik. Det reducerer fejlene og sikrer, at bygningen virker fra start, fortæller Jesper Jensen-Fangel fra Schneider Electric på standen til Energiforum.

Med dokumentation for BMS-løsninger, der virker hver gang, arbejder Schneider Electric sig væk fra at betragte alle byggerier som unikummer. Det giver plads til at fokusere på moderne grafik som eksempelvis 3D-modeller af BMS-anlæg og -systemer, som blev præsenteret på konferencen. 

Prædidaktiv styring

Sammen med Christian T. Veje, Associate Professor på SDU’s Center for Energy Informatics, holdt Forretningsudviklingsdirektør Niels Boel fra Schneider Electric oplæg på Energiforums session 2B om fremtidens prædidaktive styring af bygninger og mulighed for drift med augmented views på virkeligheden.

Prædidaktiv styring er ifølge Christian T. Veje en altomsiggribende tilgang til bygningsautomatik, der bl.a. tager højde for vejrudsigter, antal mennesker i bygningen samt deres adfærd. Det handler om at samle alt den data, som er tilgængelig fra BMS-systemerne og integrere det i bygningsanalyse - altså en konkret anvendelse af Big Data.

Når bygningsautomatikken bliver mere avanceret som i ovenstående eksempel, peger Niels Boel på, at brugervenlighed inden for styring og analyse skal øges samtidig med, at branchen skal forberede sig på helt nye typer af brugere. Han udtaler, at: 

- En analytisk tilgang til bygningsstyring helt nede på brugerniveauet er i dag kun for superbrugere af BMS. Men når værktøjerne hele tiden udvikler sig og i fremtiden henvender sig til flere typer af brugere, er det meget vigtigt, at branchen stiller brugervenlige betjenings- og driftsmetoder til rådighed. Derfor er jeg ikke bleg for at spå, at vi fremover vil se mere Virtual Reality og Augmented Reality i BMS-branchen. Vi arbejder selv i Schneider på at bruge teknologien aktivt, og jeg har derfor store forventninger til vores nyåbnede Innovationscenter i Lund, der på sigt skal uddanne fremtidens brugere i det her.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031