23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Liftproducent har succes med at samle indkøbene hos få leverandører

Det startede med stål, i dag køber Omme Lift også hydraulikrør, håndværktøj og el hos Lemvigh-Müller

Bortset fra de udsving, der altid vil være over længere tid, har den familieejede virksomhed Omme Lift i Sdr. Omme kun kendt én retning – og det er opad, fortæller direktør Torben Lorentsen, der er tredje generation i virksomheden, og som sammen med sin bror Harry udgør den daglige ledelse.
”Hvis man ser på den overordnede udvikling over årene, har vi kun kendt til vækst. Som mange andre oplevede vi selvfølgelig et dyk i forbindelse med finanskrisen, men på grund af aktive investeringer i nye faciliteter og liftmodeller befinder vi os igen i en rigtig god position,” siger han.

Økonomisk fornuft at samle indkøbene
Kvalitet, brugervenlighed og en fornuftig pris er nogle af de faktorer, der har gjort Omme Lift til en af verdens førende på markedet for larvefodslifte og trailerlifte. Omkring 95 procent går til eksport, og kunderne er helt overvejende materieludlejningsselskaber. For dem er det afgørende, at liftene er driftssikre, og at betjeningen er en enkel og ligetil.

Liftene bliver brugt til alle typer arbejdsopgaver, der foregår i højden – både indendørs og udendørs. Produktudviklingen over årene har resulteret i lifte med stadig større arbejdshøjde – højderekorden lige nu er på 42 m og indehaves af topmodellen i larvefodsliftserien. Samtidig er liftene blevet mere kompakte, så de kan manøvrere på meget lidt plads. 

Ud over at investeringerne i nye faciliteter og liftmodeller, kvaliteten, brugervenligheden og den fornuftige pris har boostet Omme Lift, er der også god økonomisk fornuft i at konsolidere indkøbene hos færrest mulige leverandører. En af Omme Lifts' udvalgte leverandører er Lemvigh-Müller, som i kraft af sit brede produktsortiment, der spænder over både stål, teknik, håndværktøj og arbejdstøj, netop giver produktionsvirksomheder mulighed for 'one stop shopping'. 

Fra stål til hydraulikrør
Samarbejdet mellem Omme Lift og Lemvigh-Müller går mange år tilbage. Det startede med stål, men over årene er der kommet flere varer til som eksempelvis håndværktøj, el og for nyligt hydraulikrør.
”Vi har altid forsøgt at lægge vores indkøb hos så få leverandører som muligt. Vi køber nok ikke særlig mange af de enkelte komponenter, vi anvender i produktionen, men ved at lægge det hele sammen bliver vi en væsentlig kunde for leverandøren med de fordele, det giver,” forklarer Torben Lorentsen.

Fordelene ved konsolidering er blandt andet at færre leverandører naturligvis giver færre håndteringsomkostninger, ligesom man også sparer tid ved at samle indkøbene. 

Peder Bjerregaard, indkøber hos Omme Lift, fortæller, at aftalen om køb af hydraulikrør hos Lemvigh-Müller er et godt eksempel på strategien om at samle indkøbene hos få leverandører. Der er dog andre vigtige elementer i samarbejdet.
”Prisen skal selvfølgelig være fornuftig, men allervigtigst er leveringssikkerheden. Dertil kommer, at Lemvigh-Müller har et meget bredt program og er lydhør over for ønsker, vi måtte have til eksempelvis bestemte dimensioner, pakkestørrelser eller leveringsmåde,” siger han.

Personlig service er godt hjulpet
Peder Bjerregaard fortæller, at man i virksomheden tror på, at et langvarigt samarbejde mellem kunde og leverandør – hvor loyaliteten går begge veje – er den bedste tilgang. Han sætter pris på den personlige service, han oplever hos Lemvigh-Müller.
”Vi kan selvfølgelig bestille en del over nettet, men ofte er der brug for lige at snakke med sin kontaktperson for at være sikker på, at man vælger det rigtige produkt – og der føler jeg mig godt hjulpet,” siger han.

Læs mere om, hvordan du med Lemvigh-Müller kan optimere virksomhedens indkøb på www.godthjulpet.dk - klik på 'Indkøbsoptimering'

FAKTA – Omme Lift A/S
Producerer trailerlifte og larvefodslifte. Årlig produktion 500 – 1000 lifte.
Grundlagt som traditionel smedje i 1906. Produktionen af lifte startede i 1980.
Blandt de førende på verdensmarkedet. Omkring 95 procent af produktionen går til eksport.
Cirka 105 medarbejdere på fabrikken i Sdr. Omme. Omfattende globalt forhandlernet.
Se mere på ommelift.net

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311

Send til en kollega

0.032