23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Griberløsninger fra SMC til robot applikationer

Verden er i konstant forandring, og som følge af globaliseringen oplever danske fremstillingsvirksomheder og maskinbyggere en øget konkurrence, hvilket stiller helt nye krav.

Mange virksomheder oplever et stigende krav til mere kundetilpassede produkter, i flere varianter og i mindre serie-størrelser. Desuden er omstillingsparathed blevet et nøgleord i 2016, hvor virksomheder også må forholde sig til, at ”time to market” parameteret i udpræget grad er globalt konkurrence parameter.

 I dag spiller automatisering en væsentlig rolle for, at danske virksomheder kan fastholde produktion i Danmark. På samme måde spiller maskinindustrien en stor rolle for dansk økonomi, da en stor del af dansk eksport er centreret omkring netop maskinindustrien. SMC kan, som global markedsleder, indenfor pneumatiske- og elektriske bevægelsesløsninger til fabriksautomation, hjælpe virksomheder, så de kan bevare sin konkurrenceevne.

I dag vinder robotteknologi i stigende grad frem, som en del af en håndteringsløsning, når der skal automatiseres. Og her har SMC et bredt udvalg af teknologi, der er meget velegnet som periferiudstyr til robotter, eksempelvis et helt stort program af griberløsninger. SMC har mere end 20 komplette serier af gribere og tilbyder både pneumatiske- og elektriske løsninger.

Eksempelvis har SMC hele 4 komplette serier af elektriske gribere. De tilbydes med både 2-finger parallel- gribere eller 3-fingers gribere, der er velegnet til runde emner. De elektriske gribere forsynes med 24 VDC og styres med nogle få ind- og udgange. Det betyder, at den elektriske griber er det oplagte valg, der hvor der ikke er luft til rådighed, eksempelvis på laboratorier etc. Den elektriske griber detekterer på et indstilleligt moment, og man ved således om griberen har fat i sit emne eller ej, i modsætning til traditionelle pneumatiske gribere, hvor man detekterer positioner ved hjælp af aftastere.

SMC tilbyder flere muligheder for at styre elektriske gribere – lige fra den mest simple løsning, hvor man lærer griberen sine bevægelser ved hjælp af en skruetrækker og ”klør-fem”. Man kan indstille sin griber med op til 14 forskellige positioner, og styre moment i 3 niveauer, sætte hastighed og acceleration i 16 trin. Når en griber skal styres, skal man således kombinere den med en kontroller (serie LECP1).

Ønsker du endnu mere kontrol og fleksibilitet, tilbyder SMC sin kontroller i serie LECP6. Når man kombinerer sin elektriske griber med denne kontroller, får man mulighed for at sætte hele 64 positioner op på sin griber, styre dit moment fra 40-100%, sætte hastighed, acceleration og deceleration for hver position. Derudover kan man angive inden for hvilket område griberen skal nå sit moment - altså ”føler” griberen sig frem til, hvis der ikke er et emne tilstede. Kombinerer man denne funktion med muligheden for en områdeudgang, som også er en standard feature, kan griberen også bruges til at sortere forskellige emnestørrelser med. Altså kan griberen ”føle” om den har fat i et lille eller stort emne, eller et korrekt eller defekt emne. Derved kan man spare omkostningstunge visionssystemer i visse applikationer.

Ønsker man at integrere griberen i sit system igennem industriel kommunikation, tilbyder SMC også sådanne løsninger til industrielt EtherNet eller fieldbus. Her får man mulighed for, at minimere sin fortrådning og herved spare omkostningerne hertil. Desuden kan man ved hjælp af  ”numerisk data input”, definere griberens bevægelsesmønster, ved at skrive direkte ned til griberen. Med denne løsning kan man også hente data tilbage fra griberen – data så som aktuel position, kraft, hastighed og flere andre features.

Få en dialog om din virksomheds pneumatiske- og elektriske håndteringsmuligheder på Automatikmessen i Brøndby – SMC finder du på stand B1118 – eller ring til SMC Pneumatik A/S, tlf. 70 25 29 00.

SMC Danmark A/S
Egeskovvej 1
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20763582

Send til en kollega

0.031