23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kryptering af performance-data direkte fra telekontrolenheden

WAGO's nye PFC200-telecontroller garanterer en sikker overførsel af korrekte performance-data fra udbyderne af alternative energikilder til kontrolcentret.

I et moderne elnet har eldistributørerne bl.a. til opgave at holde elnettet stabilt. Det opnår de ved at forsyne elnettet med reserve- eller backupenergi, som de hyppigt får fra producenter af alternativ energi. I denne reguleringsproces kan der opstå problemer for eldistributørerne, hvis de performance-data, der overføres fra producenten til kontrolcentret, er fejlbehæftede eller manipulerede. For at forhindre sådanne bevidste manipulationer har eldistributørerne skærpet kravene til kryptering af dataoverførsel betydeligt ved hjælp af telekontrolteknik: Udbydere bedes nu kryptere deres dataoverførsel direkte fra telekontrolteknikken. WAGO tilbyder i den forbindelse en løsning, der gør det muligt at spare den usikre ETHERNET-forbindelse mellem controller og VPN-router: Linux®-miljøet for WAGO's telecontroller PFC200 gør det muligt at implementere krypteringsteknologier via SSL/SSH. Dermed kan der realiseres en IPsec- eller Open VPN-forbindelse til afsendelse af krypterede data direkte fra controlleren. Andre funktioner, som f.eks. Dual-LAN, er også integreret. Foruden denne "security" tilbyder PFC-platformen også en protokoluafhængig overførsel. Dermed kan forskellige deltagere forbindes via standarderne IEC 60870 eller 61850 samt via Modbus TCP/RTU eller PROFIBUS.

Som komplet løsning for pooludbyderen eller den ansvarlige for et virtuelt kraftværk fås PFC200-controlleren med Linux®-platform i et komplet styreskab med ind-/udgangsmoduler, relæer, strømforsyning og rækkeklemmer. Styreskabet er integreret direkte på stedet – altså f.eks. i vindkraftanlægget eller kraftvarmeværket.

Kontakt WAGO Denmark A/S for yderligere information: tlf.: 44 35 77 77, e-mail: info.dk@wago.com, web: www.wago.dk

WAGO Denmark A/S
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36442522

Send til en kollega

0.031