23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Optimale belysningsløsninger med Wieland Gesis stikbar installation..

DSV’s nye trafikcenter er et større anlæg. Trafikcentret er beliggende i Landskrona og er Nordeuropas største af sin art med mere end 100.000m² bebygget areal.

DSV’s nye trafikcenter er et større anlæg. Trafikcentret er beliggende i Landskrona og er Nordeuropas største af sin art med mere end 100.000m² bebygget areal. Denne særligt krævende opgave beviser at optimal belysning sagtens kan kombineres med god total økonomi. Til opgaven er udviklet en række fleksible løsninger, hvor hurtig montage, lavt energiforbrug og funktionalitet er sat i højsædet.

Distributionshal og lagerhotel.
Til disse områder - som udgør ca. 87.000 kvadmeter inklusive indskudte dæk og sluser mv. er der monteret ca. 3.000 industriarmaturer med forskellig lysfordeling, bestykning og installationsform. For at opnå den korrekte belysning mellem de smalle reolgange, blev der udviklet en specielt smalstrålende reflektor optik. Som lyskilde blev der valgt T5 lysstofrør 2x80W monteret med dæmpbar elektronisk højfrekvens forkobling, forberedt til DALI protokollen. (DALI = Digital Addressable Lighting Interface). Armaturet er en variant af det effektive ToTo industriarmatur, der bl.a. udmærker sig ved høj virkningsgrad og præcis lysstyring.

Montering:
Armaturer og sensorunits blev monteret med et specielt udviklet wire-beslag beregnet for montering på de udspændte Ø5mm. wire, hvor selve kablerne ligeledes blev stripset fast. Fra fabrikken er armaturer og sensor units forsynet med Wielands GST18 chassis stik og GST18 5x2,5mm² kabler med hanstik. Længden på de færdig konfektioneret kabler blev leveret således at de svarer til de konkrete afstande mellem armaturerne.
Dette betyder, at en egentlig opmåling ved opsætningen af armaturerne er unødvendigt. Da GST18 kablerne fra Wieland Electric er testet 100% før levering og kodet således at det ikke er muligt fejlmontere disse, sikrer det at installationen er fejlfri med det samme. Dette betyder at montagen er meget hurtigere end med konventionel installation, og fejlfinding hører fortiden til, også selv om der er Dali-bus med.

Lysstyring med sensorer:
For at opnå yderligere el-besparelser, leveres der til anlægget et avanceret lysstyringsanlæg, med en lang række forskellige funktioner. Til anlægget installeres ca. 325 stk. kombinerede bevægelses- og dagslyssensor units, hvor kravet blandt andet består i sikker detektering af bevægelse fra 12 meters monteringshøjde. Samtlige sensorer er på samme måde som armaturerne, monteret med Wieland stik og kabler og kan således monteres vilkårligt i installationen. Sensorer blev forbundet indbyrdes med et 2-leder BUS-kabel, der ligeledes er udført med Wielands konfektioneret kabler her med GST15, der afsluttes i de overordnede styringsenheder der placeres centralt i bygningen. (BUS-kablerne er ligeledes monteret med Wieland stik og leveres i tilpasset længder. Efter installationen af sensorunits, programmeres sensorernes funktioner fra gulvniveau. Eksempelvis belysningsniveau for dagslysstyringen, den enkle sensors tilhørsforhold i henhold til såvel zone som område samt mulighed for overordnet sluk/tænd af hele belysningsanlægget. Bevægelsesfunktionen er programmeret således at 10 minutter efter registrering af bevægelses dæmpes lyset til 10% af maksimal. Efter yderligere 30 minutter uden bevægelse slukkedes belysningen i det pågældende område. Kravet om høj fleksibilitet og muligheden for let at optimere funktioner eller ved ændring af lokalernes indretning på et senere tidspunkt var også ønsket. Dette underbygges yderliggere ved valget af stikbar installation fra Wieland , der ligeledes er nemt at ændre i og samtidig kan materialerne anvendes igen. Det betyder at også på længere sigt er stikbar installation med Wieland Gesis-systemet er en god forretning.

Levering:
Armaturerne leveres direkte på byggepladsen efter en nærmere fastsat plan, med Gesis stik hhv. færdigkonfektioneret GST18 kabler. Netop levering af korrekte materialer til den aftalte tid er alt afgørende, når de optil 45 elektrikere skal holdes beskæftiget på projektet og der samtidig skal opnås en hurtig og rentabel montage.

Generelle data:
Bygherre: DSV AB
Bebygget areal: 101.500 m2
Byggeperiode: Marts 2011 - december 2012
Bygherrerådgiver: AK83 Arkitektkontoret A/S
Ingeniør: Rambøll Sverige AB
Totalentreprenør: DS Flexhal A/S
El-entreprenør: Steen Jørgensen El-Installation AB
Armaturer og lysstyring: LUMIECH ApS
Kabler og stik: Wieland Electric A/S


Ønsker du mere information om Wieland Electric Gesis® stikbar installations system er du velkommen til at kontakte os på telefon: 70 26 66 35 eller send en mail på: sales@wieland-electric.dk.

Eller du kan hente vores katalog på: Gesis katalog

Du kan også vælge at besøge os på hi13 fra den 3. til 6. september 2013.

Mød os på stand E4046

Wieland Electric A/S
Truckvej 5
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063