23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Canadas oliesand vil være grønt

Canadas oliesandproducenter samles i det fælles selskab COSIA, der skaffer ny miljøteknologi ind i sektoren. Gode relationer til COSIA er vejen ind på det canadiske marked. Danish Offshore Energy Group arrangerer besøgstur til Canada og COSIA i juni.

”Oliesandsproducenterne har skabt COSIA for at finde teknologi til miljøforbedringer. Danske leverandører inden for olie og gas er langt fremme med lige netop den type løsninger, og derfor er det oplagt at gå efter blåstempling hos COSIA. Hvis man først har den, vil det svært for selskaberne bag COSIA at sige nej tak,” fortæller Lars Bendsen, eksportrådgiver ved Det Danske Generalkonsulat i Toronto.

COSIA står for Canada’s Oil Sands Innovation Alliance, og selskabets officielle formål er at finde, udvikle og dele miljørigtig teknologi til udvinding af oliesand. Forretningspotentialet er stort. Alene i 2011 blev der investeret 53 milliarder dollars i industrien, og mens eksempelvis Saudi Arabien kun har 264 milliarder tønder olie igen, har Canada mulighed for at udvinde helt op til 1.700 milliarder tønder.

Pensionsbombe giver efterspørgsel
Ikke kun efterspørgslen på miljøteknologi rummer potentiale for danske leverandører. Inden 2020 går 40 procent af arbejdsstyrken i Alberta og Calgary på pension. Samtidig forventes oliesandindustrien at vokse fra 75.000 arbejdspladser i dag til 905.000 i 2035. Allerede i dag tjener en almindelig oliesandmedarbejder 80 dollar i timen, selvom en normal håndværkerløn ligger på 18 dollars i timen.

”Canada står over for en akut mangel på arbejdskraft i olie- og gassektoren, og især ingeniører er der rift om. Det betyder, at sektoren må se til udenlandske leverandører for at få bygget de nødvendige installationer og anlæg. Og et dansk ingeniørteam kan lige såvel som et canadisk team designe for eksempel hydrauliksystemer,” siger Lars Bendsen.

Besøgstur skal åbne døre
Fra generalkonsulatet anbefaler man, at danske leverandører placerer sig lokalt, enten med eget kontor eller en agent for at være tæt på kunderne i oliesandindustrien. Lige netop kontakt til potentielle kunder og sam-arbejde med COSIA er fokusemner, når generalkonsulatet og Danish Offshore Energy Group arrangerer en match making-tur for danske virksomheder til Canadas olieindustri i juni 2013.

”Turen går ud til olieområderne, hvor vi får rundvisninger. Der vil være B2B-møder, besøg hos canadiske virksomheder i branchen og besøg på messen Gas & Oil Expo i Calgary. Derudover arbejder vi på en konference i samarbejde med COSIA, så turen alt i alt giver deltagerne en god for at indhente ny viden og knytte nye samarbejdsforbindelser,” fortæller Merethe Wrang, eksportkoordinator i DOEG.

Fakta om besøgstur til Canada i maj og Canadas oliesandindustri• Verdens 6. største olieproducent.
• Verdens tredje største beviste oliereserver, hvorfra det vurderes, at der kan udvindes 1.700 milliarder tønder olie.
• Verdens tredje største naturgasproducent.
• Verdens største udvinding af oliesand, og den forventes tredoblet i 2035.
• I 2011 blev 53 milliarder amerikanske dollars investeret udelukkende i olie og gas alene i Canada.

Fakta: Danish Offshore Energy Group og Eksportforeningen
Eksportforeningen repræsenterer cirka 500 danske små, mellemstore og store eksportvirksomheder.
• Danish Offshore Energy Group er en del af Eksportforeningen og repræsenterer 86 danske underleve-randører, rådgivere og producenter.
• Eksportforeningens medlemmer er grupperet i 13 netværk efter branche- og kundeinteresser i udlandet.
• Eksportforeningens kernekompetencer er eksportnetværk, fælles eksportfremstød, fællesstande på internationale udstillinger, match-making med udenlandske virksomheder og fælles eksportmarkedsføring.
• En videnskabelig undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at medlemsvirksomheder i Eksportforenin-gen har 49 procent mere eksport og bevæger sig på flere markeder end sammenlignelige andre danske eksportvirksomheder

Yderligere oplysninger:
Merethe Wrang, Export Coordinator, Danish Offshore Energy Group, tlf. 8724 8730, merethe.wrang@dk-export.dk
Lars Bendsen, Senior Trade Advisor, General Konsulatet i Toronto, tlf. +1 647 627 2495, larben@um.dk
Kristine Stange, kommunikations- og marketingschef, tlf. 22 99 80 17, kristine.stange@dk-export.dk

Danish Export Association (Eksportforeningen)
Eksportens Hus
Lysbrohøjen 24
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35310118

Send til en kollega

0.078