23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CE-mærkning af bygningsautomatik

Det sidste års tid er der kommet meget mere fokus på CE-mærkning af bygningsautomatik, f.eks. køle-/varme-/CTS-anlæg, ventilationsanlæg, brandventilation, varmecentraler, solafskærmning mm.

CE-mærkning af bygningsautomatik har været et krav siden det første maskindirektiv trådte i kraft i 1995, men det er først nu, der for alvor er opmærksomhed på emnet i byggebranchen. Der er forvirring om hvem der har ansvaret: Leverandøren, installatøren eller bygherren? og spørgsmål om der skal CE-mærkes, hvad der skal CE-mærkes og hvilke standarder der skal følges.

Maskinsikkerhed ApS har i 2012 udført mange opgaver om CE-mærkning af bygningsautomatik. Hans Morten Henriksen fra Maskinsikkerhed ApS oplyser: ”Vi kan konstatere, at der kunne være sparet mange penge og ærgrelser, hvis man havde en ordentlig plan, før man gik i gang med projekterne. I de fleste tilfælde er det uklart hvem der har ansvar for hvad, og de enkelte deltagere ved ikke hvad de skal gøre i praksis. Opgaven med at levere et sikkert og veldokumenteret anlæg ender så som kastebold: Bygherren får ikke sit byggeri til tiden, og leverandører får ikke deres penge.”

Maskinsikkerhed ApS rådgiver og underviser både leverandører og købere af bygningsautomatik, og har lige nu flere opgaver end nogensinde indenfor emnet.

På baggrund af dette er Maskinsikkerhed ApS begyndt at holde kurser i CE-mærkning af bygningsautomatik. Vi gennemgår reglerne for CE-mærkning på bygningsrelaterede anlæg i relation til Maskindirektivet og andre relevante regelsæt og ud fra en praktisk synsvinkel ser på, hvad, hvornår og hvordan skal der CE-mærkes samt udformning af erklæringer og aftaledokumenter.

De næste kurser er d. 31. januar i Middelfart og d. 14. marts i Farum. Yderligere oplysninger på www.maskinsikkerhed.dk.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Send til en kollega

0.033