23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye standarder for hydraulik og pneumatik på maskiner - bliv opdateret på én dag

De nye regler træder i kraft efter EU-kommissionens offentliggørelse d. 8. april 2011 med en overgangsordning frem til den 1. december 2011. Lær alt om de nye standarder på én dag.

I forbindelse med det nye maskindirektiv 2006/42 skal alle maskindirektivets standarder opdateres. Også hydraulik- og pneumatik-standarderne er blevet opdateret og moderniseret. Samtidig er de blevet til ISO-standarder, dvs. nu er de også gældende uden for Europa. Hydraulik-standarden DS/EN 982 er erstattet af DS/EN ISO 4413, og pneumatik-standarden DS/EN 983 er erstattet af DS/EN ISO 4414.

Praktisk betydning af nye standarder
I praksis er der væsentlige ændringer i både krav til indretning, dokumentation og brugsanvisning. Kravene i standarderne skal overholdes for alle nye maskiner, der tages i brug efter at standarderne er harmoniseret. De gælder selvfølgelig også for de maskiner man bygger til brug i egen virksomhed, og for de nye hydraulik- og pneumatik-systemer man bygger på allerede ibrugtagne CE-mærkede maskiner.

Man må stadig gerne bygge maskiner uden at følge standardernes krav, men så skal man have dokumenteret, at de valgte løsninger giver mindst samme sikkerhed som standardens løsninger. Da kravene er omfattende og vil tage tid at indføre, har man valgt at give syv måneders overgangsperiode.

Kurser
Maskinsikkerhed ApS afholder i maj og juni 2011 en række kurser om de nye krav i både pneumatik-standarden (formiddag) og hydraulik-standarden (eftermiddag).

Kurserne afholdes
• Brøndby d. 31. maj 2011
• Vejen d. 8. juni 2011
• Svenstrup d. 9. juni 2011

Pris: DKK 1.800,- pr ½-dags-kursus. Deltager man i begge kurser er prisen DKK 3.300,-.
Priser er ekskl. moms.
Tilmelding på www.maskinsikkerhed.dk eller på tlf. 44 47 31 56.

Dansk Standard udgiver samtidig en sammenstilling af den gamle standards krav med den nye standards krav med Maskinsikkerheds kommentarer, så det er nemt for designeren at se, hvad der skal laves anderledes fremover. Sammenstillingen kaldes for et Delta-dokument og et link til dokumentet fremsendes gratis til kursusdeltagerne før kurset.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675

Send til en kollega

0.063