23948sdkhjf

2020-plan: Velfærdsteknologi er vejen til vækst

Velfærdsteknologi står højt på regeringens liste over prioriteter, som skal være med til at skabe vækst i Danmark.
Danmark skal i endnu højere grad end nu investere og tænke i velfærdsteknologi som en katalysator for fremtidens vækst.

Det er et af hovedbudskaberne i regeringens såkaldte 2020-plan ”Danmark i arbejde”, som gør rede for de økonomiske udfordringer for Danmark og lægger rammen for regeringens kommende reformer.

Kvaliteten skal forbedres
Frem mod 2020 vil regeringen frigøre mindst 5 mia. kr. gennem modernisering af den offentlige
sektor, og her står velfærdsteknologi meget højt på listen med følgende begrundelse:

”Regeringen vil modernisere og nytænke serviceproduktionen i den offentlige sektor gennem øget brug af velfærdsteknologi. Det skal medføre, at arbejdsgange effektiviseres, borgerne gøres mere selvhjulpne, arbejdsmiljøet for de offentlige ansatte forbedres, og kvaliteten af den offentlige service forbedres.”

Regeringen har endvidere – som et led i digitaliseringsstrategien – besluttet, at der skal udbredes elektroniske patientjournaler på alle sygehuse i 2013, og at der skal etableres et elektronisk patientindeks.

Vækstteams skal hjælpe
Til at hjælpe med arbejdet er nedsat specielle vækstteams, som skal ”foretage et servicetjek af vækstvilkårene med henblik på at styrke vækstmulighederne for virksomhederne.”

I første omgang er der nedsat fire vækstteam vedrørende vand, bio & miljøløsninger, kreative erhverv, design, det blå Danmark samt netop sundheds- og velfærdsløsninger.

Planen, som tirsdag blev fremlagt af statsminister Helle Thorning-Schmidt i selskab med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF), skal samlet set styrke væksten herhjemme med 22 mia. kr., som skal findes gennem reformer og omprioriteringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079