23948sdkhjf

Rovsing lancerer ny strategi

Rovsings nye femårige strategiplan lægger op til en mere fokuseret forretningsmodel inden for selskabets to kerneområder rumfart og automobilindustrien.
De seneste tre år har Rovsing gennemført en turnaround-plan, men nu er software-udvikleren atter klar til at kigge fremad med en ny femårig strategiplan.

Inden for rumfart har Rovsing tidligere gennemført individuelle udviklingsprojekter til europæiske institutionelle rumfartsprogrammer, men fremover vil virksomheden primært koncentrere sig om at producere samt levere standardprodukter og systemer med banebrydende teknologi til det globale institutionelle, kommercielle og forsvarsmæssige rumfartsmarked.

De nye produkter, som primært vedrører test af ”On-board power subsystems”, skal være både teknisk og prismæssigt konkurrencedygtige og forventes at skabe betydelig vækst for selskabet i løbet af de kommende fem år. Produkterne vil endvidere fremadrettet adressere et betydeligt større marked både industrielt og geografisk end de hidtidige individuelle løsninger.

Vil være global markedsleder
Den anden del af strategien indebærer en fortsættelse af den indsats, man har iværksat overfor automobilindustrien med konsulentydelser inden for udvikling og verifikation af kritisk software til det stigende marked for ”Functional Safety Services”.

Rovsing har i dag en række kundereferencer som for eksempel BMW, Volkswagen og TRW og ønsker som en del af den nye strategi at bygge videre på dette gennembrud. Virksomhedens nye strategi indebærer en markant vækst i antallet af konsulenter inden for dette område på baggrund af en stigende efterspørgsel fra både eksisterende og nye kunder.

- I forbindelse med gennemførelsen af strategiplan 2012-2016 har Rovsing muligheden for at blive global markedsleder inden for leverance af produkter til test af satellitters ”On-board power systems”. Rovsing har ligeledes gode muligheder for at blive en førende leverandør af konsulentydelser til den tyske automobilindustri inden for udvikling af sikkerhedskritisk software, udtaler bestyrelsesformand Christian Hvidt.

Som et led i implementeringen af den nye vækststrategi planlægger Rovsing i indeværende regnskabsår at styrke selskabets kapitalgrundlag og afsøge muligheden for at indgå et partnerskab med en industriel partner.

Fastholder forventinger
Samtidig med lanceringen af strategiplanen har Rovsing offentliggjort regnskab for første kvartal af regnskabsåret 2011/2012. Det viste en omsætning på 4,3 mio. kr. og et resultat af primær drift (EBIT) på -1,0 mio. kr.

Omsætningen fordelte sig med 3,5 mio. kr. inden for selskabets hovedområde, det europæiske institutionelle rumfartsmarked, 0,5 mio. kr. inden for forsvarsindustrien samt 0,3 mio. kr. inden for automobilindustrien.

For regnskabsåret 2011/2012 fastholdes forventningerne om en omsætning i størrelsesordenen 24-26 mio. kr. og et positivt resultat af primær drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109